Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Érdekes cikkek

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

témák

18+ (3) abstract (1) absztrakt (62) ahogyne (12) ajánló (21) akcióóóó (5) arc (63) bdsm (4) beszámoló (18) blackwork (1) bodymodification (113) body play (17) boncolás (1) branding (14) cikk (12) cobm (1) corset (5) csajok (1) dermalpunch (4) divat (1) dotwork (3) earcropping (2) earpointing (7) egyház (2) eredeti (84) eszközök (1) expo (17) extrém (199) fájdalom (11) felhívás (5) felszíni (10) festmény (1) fétis (1) fétish (1) filmajánló (2) filozófia (51) flash (18) fotó (63) freak (4) freakshow (6) fülösszevarrás (5) fülrekonstrukció (11) fültágítás (15) geek (1) genitalbeading (3) gyógyultscar (26) henna (1) hírek (1) hungarikum (1) idézet (12) implantátum (31) industrial (1) inkrubbing (3) interjú (14) intim (69) játék (3) jövő (2) képek (89) könyvajánló (3) közlemény (5) kritika (1) lukaszpira (6) microdermal (32) minimal (1) minimál (114) motiváció (3) művészet (57) nasallang (1) nyelvkettévágás (12) nyúzás (28) orrtágító (1) pajzán (15) performance (1) piercing (13) piercingek (151) pin up (1) playpiercing (11) pocketing (1) póló (1) programajánló (5) pulling (1) reklám (3) retro (1) rituál (1) rituálé (29) riuálé (1) scalpel (2) scarification (161) scarshading (4) sebészet (2) showyourself (9) skinremoval (49) stevehaworth (1) suspension (26) swastika (1) szájösszevarrás (2) szerelem (1) tágítás (1) tágított (15) tanfolyam (3) tattoo (3) testmódosítás (66) tetoválás (330) tetoválás eltávolítás (2) tmp (9) tonguesplitting (9) törzsi (8) transscrotal (1) tribal (7) trip (1) tündefülek (5) uv (2) vallás (2) vélemény (1) vér (2) vicces (8) videó (27) weaving (1) zagyvai (236) zeneajánló (6) bod mod

HTML

nyelvkettévágás cikk

2009.03.31. 15:24 | zagyvai | 2 komment

 

ez a cikk a tattooed.hu-n jelent meg eredetileg.


Történelmi háttér

A nyelvkettévágás (villás-nyelv, kígyó-nyelv stb...) talán az egyik legérdekesebb modifikáció. Aki életében először találkozik ezzel az igen ritka testmódosítással az általában döbbenten áll, és nem érti hogy ez hogy is lehetséges. Sokakban (számomra érthetetlen módon) undort kelt egy kettévágott nyelv látványa, sokan azt sem tudják, hogy lehetséges egy ilyen radikális testátalakítás kivitelezése.

 

Ezzel szemben a nyelv különböző alakítása egy igen ősi (mint általában az összes többi testmódosítási folyamat) rítus. A yogik által alkalmazott "Khechari Mudra" gyakorlatokban például fontos szerepet játszott a nyelvfék átvágása, hiszen csak így érhették el, hogy önnön nyelvüket a torkukba tudják fordítani, így kontrollálván légzésüket ami elvezette őket, egy "istenükhöz közeli" állapotba. Ezt gyakran kombinálták a nyelv átvágásával, így a gyakorlatot könnyebben végezhették az így kapott villás nyelvükkel. Tehát ezen testmódosítás és a hozzá tartozó rítus a belső megvilágosodáshoz vezethetett, csakúgy mint például egy suspension. A yogik általában maguknak vágták ketté a nyelvüket, mégpedig úgy, hogy egy vékony zsinórt szúrtak át a nyelvükön és annak a segítségével heteken keresztül kisebb vágásokat eszközöltek a nyelvükön, míg el nem érték a kívánt hosszúságot. Ez azonban igen hosszú, körülményes és meglehetősen kényelmetlen folyamat.


nyelv kettévégés piercing tongue splitting

 

 

                 A hindu mitológiában Kaliya-nak, száz és egy feje és szája van benne kígyó nyelvekkel. Kaliya a száján, szemén és lélegzetén keresztül mérget okád, ami elpusztítja az otthona körül található összes élőlényt a Yamuna folyó partján. A keresztény mitológiában is fellelhető a nyelvkettévágás, és itt is (mint a hindu és számos más mitológiában) a gonosz, a sátánt jelenítik meg villás nyelvvel.

 

Egyes bizánci legendák szerint a bukott császárokat nyelvkettévágással bűntették, hogy később ne uralkodhassanak. Gyakran halmazati büntetésként is használták orr levágás, illetve megvakítás mellett.

 

 


A művelet

nyelv piercingek kettévégás

A nyelv középső kötőszöveteinek és izmainak átvágása egyszerűnek tűnő, azonban nagyon veszélyes folyamat!A nyelvben kettő fő ér is fut, melyeket megsértve súlyos vérzés illetve halál is bekövetkezhet!A beavatkozást a lehető legkörültekintőbben kell végezni, és a vágással nem szabad túlságosan megroncsolni a nyelvet!Súlyos problémákat tud okozni továbbá az is, ha nem sikerül a vérzést a megfelelő módon kontrollálni. A nem megfelelő vérzésgátló módszerek alkalmazása maradandó károsodást tudnak okozni!

 

A megfelelő módon kialakított villás nyelv azonban semmilyen kockázattal, illetve hátránnyal nem jár, tulajdonosa nem szenved hátrányt sem az ízek érzékelésében, sem a beszéde megváltozásában. Maga a vágás hamar begyógyul (úgy mint a szájüregben lévő piercingek általában) és egy életre úgy marad.

 

A kettévágott nyelven lévő külső réteget általában összevarrják hogy megállítsák a vérzést, azonban van, aki különböző forró eszközöket illetve egyéb vérzéscsillapító módszereket alkalmaz a vérzés megállítására.

 

Varrni azonban messze a legbiztonságosabb (és tegyük hozzá a legnehezebb, legprecízebb munka) és a gyógyulás szempontjából is a legjobb, hiszen itt a legkevesebb arra az esély, hogy a nyelv később elkezdjen összenőni, illetve visszahúzódni. A nyelv kettévágása ugyan visszafordítható (reverzibilis) folyamat, de sokkal nehezebb feladat és sokkal több kockázattal jár (ízlelés részleges vagy teljes elvesztése, nyelv mozgásának korlátozódása, illetve beszéd drasztikus megváltozása), így érdemes jó meggondolni, hogy képesek leszünk-e együtt élni két nyelvvel a szánkban.

 

A villás nyelvet kis gyakorlattal megtanulhatjuk külön külön mozgatni, így jobban tudjuk riogatni a bámészkodókat és hitetlenkedőket:)



Elterjedése napjainkban

nyelv kettévágás piercing

Amerikában egészen 1997-ig csupán szóbeszéd tárgyát képezte a különböző

body modification

körökben a nyelvkettévágás, míg Fakir Musafar Body Play című magazinjában megjelent cikk bemutatott néhány embert akik kettévágott nyelvvel rendelkeztek: egy olasz férfit, akinek a fogorvosa vágta ketté a nyelvét, Dustin-t és Tim Cridland-ot (a Torture King-et) akik saját maguknak vágták ketté a nyelvüket, valamint Erik Sprague-t (Lizardman) és Shannon Larratt-ot (a bmezine.com atyja) akik sebésszel vágatták ketté nyelvüket. Ezt követően egyre több ember vágatta ketté saját nyelvét, míg 2000-re az egyik legelterjedtebb "heavy mod" lett a nyelvkettévágás.

 

Jelenleg a nyelv kettévágása Amerikában néhány államban tiltva van, valamint a hadseregben is. Nem lehet katona az, akinek ketté van vágva a nyelve addig, amíg azt össze nem varratja!

 

Itthon nem tudom pontosan hány embernek van kettévágva a nyelve, de összesen 3at ismerek. Ketten maguknak csinálták, a harmadiknak én vágtam ketté a nyelvét. Mivel kettejüket ismerem személyesen is volt szerencsém megtudni, hogy számukra mit is jelentett a nyelvük kettévágása. Elmondásuk szerint egy idő után úgy kezdtek el gondolkodni, mintha már ketté volna vágva a nyelvük, így amikor ez ténylegesen bekövetkezett a dupla nyelv érzése már-már természetes volt számukra. Ez igen érdekes ám teljesen normális, hiszen csak ilyenkor tudhatja valaki, hogy olyan beavatkozáson esett át, ami számára elengedhetetlen volt, és enélkül nem lehetne teljes az összhang a teste és elméje között. Ekkor lehet továbbá valaki biztos abban is, hogy olyan testmódosításon ment keresztül, amit valóban akart, amire valóban szüksége volt, és amit egész életében tud majd vállalni.

 

zagyvai gábor

 

www.zagyvai.com

Címkék: cikk testmódosítás bodymodification tonguesplitting nyelvkettévágás

A bejegyzés trackback címe:

https://testmodositas.blog.hu/api/trackback/id/tr831037572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-l- ditti -l- 2010.05.31. 17:33:07

Üdv!
Én már 3 éve eldöntöttem, hogy szeretnék ilyen nyelvet, illetve csináltatott vámpírfogat. nos, legjobb forrásaim szerint a csináltatott foggal kapcsolatban fogorvoshoz kell, hogy forduljak, viszont meg tudnád majd te csinálni a kettévágott nyelvet? ez nem most lenne, hanem kb. másfél év múlva. ha igen, milyen árban lenne és hova kéne menni?
Köszi szépen
~ ditti

zagyvai 2010.06.01. 00:38:57

@-l- ditti -l-:

írj ide: gabor@zagyvai.com
süti beállítások módosítása