Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Érdekes cikkek

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

témák

18+ (3) abstract (1) absztrakt (62) ahogyne (12) ajánló (21) akcióóóó (5) arc (63) bdsm (4) beszámoló (18) blackwork (1) bodymodification (113) body play (17) boncolás (1) branding (14) cikk (12) cobm (1) corset (5) csajok (1) dermalpunch (4) divat (1) dotwork (3) earcropping (2) earpointing (7) egyház (2) eredeti (84) eszközök (1) expo (17) extrém (199) fájdalom (11) felhívás (5) felszíni (10) festmény (1) fétis (1) fétish (1) filmajánló (2) filozófia (51) flash (18) fotó (63) freak (4) freakshow (6) fülösszevarrás (5) fülrekonstrukció (11) fültágítás (15) geek (1) genitalbeading (3) gyógyultscar (26) henna (1) hírek (1) hungarikum (1) idézet (12) implantátum (31) industrial (1) inkrubbing (3) interjú (14) intim (69) játék (3) jövő (2) képek (89) könyvajánló (3) közlemény (5) kritika (1) lukaszpira (6) microdermal (32) minimal (1) minimál (114) motiváció (3) művészet (57) nasallang (1) nyelvkettévágás (12) nyúzás (28) orrtágító (1) pajzán (15) performance (1) piercing (13) piercingek (151) pin up (1) playpiercing (11) pocketing (1) póló (1) programajánló (5) pulling (1) reklám (3) retro (1) rituál (1) rituálé (29) riuálé (1) scalpel (2) scarification (161) scarshading (4) sebészet (2) showyourself (9) skinremoval (49) stevehaworth (1) suspension (26) swastika (1) szájösszevarrás (2) szerelem (1) tágítás (1) tágított (15) tanfolyam (3) tattoo (3) testmódosítás (66) tetoválás (330) tetoválás eltávolítás (2) tmp (9) tonguesplitting (9) törzsi (8) transscrotal (1) tribal (7) trip (1) tündefülek (5) uv (2) vallás (2) vélemény (1) vér (2) vicces (8) videó (27) weaving (1) zagyvai (236) zeneajánló (6) bod mod

HTML

testékszerek tágítása

2009.05.14. 13:41 | zagyvai | Szólj hozzá!

régi cikk, természetesen a tattooed.hu-n jelent meg először.

Mikor még egész kicsi gyerek voltam mindig ámulattal figyeltem az olyan embereket akik fültágítót viseltek. Akkor még csak azt tudtam, hogy nagyon tetszik ez a fajta érdekes piercing, de azt még nem, hogy ez az egyik legrégebbi testékszer.

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A tágítás egyidős az „átlagos” testékszerekkel.Világszerte megtalálhatóak a kitágított fülcimpával ábrázolt istenségek, történelmi személyiségek, mitológiai alakok ábrázolásai. Igen figyelemre méltó, hogy ezt az ősi ékszert Buddha és Tutankhamun is viselte.
Elképzelésem szerint Buddha fültágítása szimbolikus jelentőségű.
A fülek méretének megnövelése talán a befelé irányuló koncentrációt, a megfigyelés pontosságát segíthette oly módon, hogy a hallás által több információt sikerült ezáltal befogadnia (természetesen a fülcimpa kitágítása nem befolyásolja a hallás javulását – ezért szimbolikus ez a dolog), és ennek eredményeként sikeresebb volt a meditáció.

 

faraobudha

 

A tágított piercingek az amerikai, afrikai, óceániai törzsek körében is igen népszerűek. Ezen törzsek tagjai a mai napig gyakorolják a bőrük tágítását, mellyel nemritkán igen meghökkentő méreteket érnek el.
Az újszülött csecsemők fülét születésük után rögtön kiszúrják egy vékony halszálka vagy csont segítségével, majd az anyjuk idővel egyre nagyobbra cseréli az ékszereket, melyeket csontból, fából, illetve kőből készülnek.
Etióp törzseknél elterjedt szokás a fiatal asszonyok ajkának tágítása.
Itt először egy lyukat vágnak az ajakba, amibe egy kb. 2cm vastag „fatányért” tesznek, és a néhány hetes fájdalmas gyógyulási periódus
után nagyobbra cserélik a „tányért”, mígnem elérik a kívánt méretet, mely átlagosan 12-15 cm körül mozog(!), de nemritkán 25 cm-re  tágítják ki az ajkukat.

A lyukat valamelyik női rokon készíti el, azonban a tányérok későbbi cseréje már az asszony feladata.

A hatalmasra tágított fülcimpák illetve ajkak a benszülött törzseknél elsősorban az ellenség megijesztését szolgálták, esztétikai szerepük csupán másodlagos volt. Etiópiában a nők „kiváltsága” volt az ajaktányér, míg egyes borneoi törzseknél a férfiak viselték csak ezt az érdekes ékszert. Ez érthető, hiszen fejvadász portyáik során szükségük volt minden ijesztő vonásra…

 

 

 

Modern primitives

 

A tágított piercingek megjelenése a nyugati társadalmakban a Modern Primitív mozgalomnak köszönhetően bukkant fel először.
A modern primitívek olyan emberek, akik a régi kultúrák test rítusait, szertartásait újraértelmezték és összehangolták korunk testmódosítási beavatkozásaival.
Rengeteg törzsi gyökerekkel rendelkező rituálé lett általuk „újjáélesztve” természetesen a jelen kor eszközeivel (pl.: csont helyett tűvel szúrt piercing, stb.) és sterilitási feltételeivel (gumikesztyű, steril eszközök stb.)
Ezekkel a rituálékkal és a mozgalommal egy másik írásban fogok bővebben foglalkozni.
A modern (nyugati) társadalmakban rengetegen viselnek tágított piercingeket. Szinte az összes piercinget lehet tágítani, lehet az fülben, arcban, vagy éppen intim testrészekben is. A legdrasztikusabb méreteket a fülcimpákon lehet elérni. Itt nem ritka a 40-50mm tágítás, de létezik még ennél nagyobb fülcimpa is!

 

Tágítási módszerek


piercing

A tágítás lényegében ugyanúgy történik, ahogyan azt a törzsek tagjai teszik: a begyógyult lyukban lévő ékszereket egyre vastagabbra cseréljük, heteken, hónapokon keresztül, míg el nem érjük a kívánt méretet. Fontos, hogy a tágítás egyszerre ne legyen túl nagy, és a piercer mindig használjon valamiféle síkosító zselét a tágításhoz.
Tágítani csak a tökéletesen begyógyult piercingeket lehet, és egyszerre csak egy méretet szabad növelni! Ez testtájtól függ, ha tanácstalan vagy kérd ki egy profi piercer véleményét a tágítással kapcsolatban!

Létezik azonban egy másik módszer is, aminek segítségével a teljesen épp (értsd: lyuk nélküli) bőrfelületbe azonnal nagyméretű piercinget lehet behelyezni. Ez a scalpel (szikés) piercing, melyről részletesebben a honlapomon olvashatsz.
Ezt az eljárást legelőször saját fülcimpámon alkalmaztam: az akkori 10mm-es lyukat növeltem először 14mm-re, később 18mm-esre.

Azóta rengeteg fület tágítottam ezzel a módszerrel, melynek eredményeként elsőre akár 12mm-es tágító is behelyezhető!

Ennek a módszernek a gyorsaságon túl a másik előnye az, hogy ha valaki megunja a piercingjét és kiveszi, akkor a fülcimpa visszaáll normális állapotára és csak egy kicsi vonal marad hátra.

 

 Természetesen ez a módszer nem csupán a fülcimpán alkalmazható,
a köldök, mellbimbó, ajak, valamint egyes intim testrészeken is minden komplikáció nélkül elvégezhető ez az érdekes tágítási módszer. Ja és az összes eddigi „páciensem” szerint (és szerintem is) sokkal kevésbé fájdalmas a fül ily módon való tágítása, mint a tradicionális metódus.
Ha esetleg már rendelkezik valaki tágítóval és gyorsabban szeretné azt tovább tágítani, vagy a bőre már annyira elvékonyodott az ékszer alatt, hogy tovább tágítani már veszélyes volna, akkor a scalpel piercing a tökéletes tágítási módszer.


Zagyvai Gábor

 


 

 

Címkék: fültágítás testmódosítás bodymodification tágított piercingek

A bejegyzés trackback címe:

https://testmodositas.blog.hu/api/trackback/id/tr261121292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása