Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Érdekes cikkek

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

témák

18+ (3) abstract (1) absztrakt (62) ahogyne (12) ajánló (21) akcióóóó (5) arc (63) bdsm (4) beszámoló (18) blackwork (1) bodymodification (113) body play (17) boncolás (1) branding (14) cikk (12) cobm (1) corset (5) csajok (1) dermalpunch (4) divat (1) dotwork (3) earcropping (2) earpointing (7) egyház (2) eredeti (84) eszközök (1) expo (17) extrém (199) fájdalom (11) felhívás (5) felszíni (10) festmény (1) fétis (1) fétish (1) filmajánló (2) filozófia (51) flash (18) fotó (63) freak (4) freakshow (6) fülösszevarrás (5) fülrekonstrukció (11) fültágítás (15) geek (1) genitalbeading (3) gyógyultscar (26) henna (1) hírek (1) hungarikum (1) idézet (12) implantátum (31) industrial (1) inkrubbing (3) interjú (14) intim (69) játék (3) jövő (2) képek (89) könyvajánló (3) közlemény (5) kritika (1) lukaszpira (6) microdermal (32) minimál (114) minimal (1) motiváció (3) művészet (57) nasallang (1) nyelvkettévágás (12) nyúzás (28) orrtágító (1) pajzán (15) performance (1) piercing (13) piercingek (151) pin up (1) playpiercing (11) pocketing (1) póló (1) programajánló (5) pulling (1) reklám (3) retro (1) rituál (1) rituálé (29) riuálé (1) scalpel (2) scarification (161) scarshading (4) sebészet (2) showyourself (9) skinremoval (49) stevehaworth (1) suspension (26) swastika (1) szájösszevarrás (2) szerelem (1) tágítás (1) tágított (15) tanfolyam (3) tattoo (3) testmódosítás (66) tetoválás (330) tetoválás eltávolítás (2) tmp (9) tonguesplitting (9) törzsi (8) transscrotal (1) tribal (7) trip (1) tündefülek (5) uv (2) vallás (2) vélemény (1) vér (2) vicces (8) videó (27) weaving (1) zagyvai (236) zeneajánló (6) bod mod

HTML

fáj?

2009.07.10. 15:28 | zagyvai | 8 komment

igen, fáj.

ez az egyik leggyakoribb kérdés, amivel egy piercer/tetováló/testmódosító a legtöbbször találkozik. Hazudni nem akar az ember, ezért azt mondja, hogy igen, valóban fáj a kívánt beavatkozás, azonban ez nem fedi le a teljes valóságot. Viszont ha azt mondanánk, hogy nem fáj, akkor szintén hazudnánk, hiszen lehet valaki akármennyire kemény, a piercing, tetoválás, bármi más beavatkozás amit érzéstelenítés nélkül csinálnak a testeden fájdalommal jár, igaz nem akkorával, és nem olyan mértékűvel ahogyan azt sokan gondolják!

 

A fájdalomnak is természetesen több fajtája van. Fáj ha elvágjuk a kezünket egy éles késsel hagymaszeletelés közben, fáj ha rácsukjuk az egyik ujjunkra a kocsi ajtaját, fáj ha kapunk egy öklöst harc közben. Így természetesen annak is fájdalommal kell járnia, ha a bőrünket egy hegyes tűvel átszúrják, szikével metszik, vagy a tetováló tű ki-be rohangál a bőrünkön!

A fájdalomnak az a szerepe, hogy figyelmeztesse elménket, és ezzel együtt a "vezérlő egységeinket", hogy egy nem kívánt hatás éri testünket, amit el kell hárítanunk, mert veszélyben vagyunk. Ha ez a védekező mechanizmusunk nem lenne, könnyen ejthetnénk magunkon akár halálos sebeket, anélkül, hogy bármit is megéreznénk. Ezért is az egyik legnehezebb feladat, hogy egy éppen aktuális testmódosítási procedúra alatt megpróbáljunk minél jobban odafigyelni az átélt fájdalom kontrollálására.

Természetesen, ahogyan azt feljebb említettem, a fájdalomnak is több fajtája van.

A fájdalom fajtái

Lényeges elválasztanunk a kívánt fájdalmat, a nem kívánt fájdalomtól!Ez persze így elég furcsán hangzik, de mindjárt kifejtem mit is értek kívánt fájdalom alatt:

minden testmódosítási procedúra fájdalommal jár, azonban ha valaki nagyon szeretné azt véghezvinni, akkor rá fog jönni, hogy a fájdalom egy elválaszthatatlan része a rítusnak. Így válik a fájdalom kívánt fájdalommá, hiszen ahhoz, hogy kellő képpen értékelni tudjuk a megcsináltatott mintát, vagy éxert tudnunk kell, hogy fájdalmat fogunk átélni, és ezáltal készülünk rá. Senki nem akarja odacsukni a kezét a kocsi ajtajához, de szép tetoválásért sokan készek elviselni egy kis fájdalmat!

A fájdalom elviselése és a testünk feletti uralom visszaszerzése szorosan kapcsolódnak egymáshoz, hiszen ha képesek vagyunk arra, hogy nyugodtak maradjunk egy fájdalmas beavatkozás során, akkor szinte mindenre képesek vagyunk. Minél jobban akarja valaki az áhított mintát, piercinget stb., annál nyugodtabban fogja viselni a megszerzése során átélt "szenvedést".

A fájdalom feletti uralom

Sokan a fájdalmat egy rossz, kellemetlen dolognak tarták, és minden erejükkel megpróbálnak elmenekülni előle. Nem akarnak a fájdalomra figyelni az átélése közben, ezért megpróbálják elterelni a figyelmüket róla, annak érdekében, hogy semmit ne érezzenek, azonban ezen próbálkozások alatt elfáradnak és egyre rosszabbul viselik az érzést. Befeszítik izmaikat, fölös mozdulatokat tesznek, egyszerűen nem figyelnek oda.

Ahhoz, hogy egy testmódosítási procedúra valódi élménynek, és új, addig nem látott tapasztalatok megszerzésének számítson meg kell tanulnunk a fájdalmat érezni. Nem szabad ellöknünk magunktól, eggyé kell válnunk vele, a teljes mélységébe kell hatolnunk. Ez egy igen nehéz folyamat, amit csak folyamatos gyakorlással lehet fejleszteni. Fontos, hogy figyelmünket teljes egészében az élményre irányítsuk, és ne hagyjuk, hogy bármi is megzavarjon minket. Próbáljunk meg eggyé válni a fájdalommal, hogy megnyissa elménk azon szegleteit, amik addig ismeretlenek voltak számunkra. Próbáljunk meg tanulni a fájdalomtól, hagyjuk, hogy elvezessen minket olyan utakra amikről nem is tudtuk, hogy léteznek. Ha ez sikerül, és teljesen ki tudjuk zárni a külvilágot, sok új dologra jöhetünk rá, és a beavatkozás végén kellemesen fáradtak és teljesen tiszták leszünk lelkileg és szellemileg.

Címkék: fájdalom filozófia rituálé

A bejegyzés trackback címe:

https://testmodositas.blog.hu/api/trackback/id/tr451238726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

seetchoo 2009.08.14. 10:32:44

@értelmetlen_nevű: én is ezen lepődtem meg nagyon. Valahogy nekem a filozófiáról könyvek, meg olyan szerzők jutnak eszembe, mint Platón, Arisztotelész, vagy mondju Hume, esetleg Kant. Ezek az urak nem arról voltak híresek, hogy vasdarabokat, vagy tintát juttattak volna a p...ükbe.

zagyvai 2009.08.14. 12:44:06

ez kb. annyira filozófia, hogy magamban filozofálgattam erről....

Aske4 2010.01.19. 00:54:00

Jó cikk, tetszik nagyon. Komolyabb testmódosításon eddig még nem estem át, úgyhogy nem ismerem a tetoválás, hegesítés fájdalmát, élményét, viszont egy ideje járok gyúrni és hasonló szembenézés a fájdalommal, kimerültséggel ott is ugyanígy megvan. Jó blog, így tovább!

painful 2010.02.19. 14:51:41

nagyon jó lett ez a cikk.Én magamban a fájdalmat úgy veszem mint a végeredmény eléréséhez elkerülhetetlen utat.Mert ha nem tűröm el azt hogy egy tű szakítja át az élő szövetet, vagy éppen a tetováló tű érzését ahogy ki-be jár a bőrömben akkor hiányos maradok.Mert ezek a dolgok mind hozzám tartoznak mint a szemem színe vagy az anyajegyek.Ez nem menekülés vagy feltűnési viszketegség,egyszerűen a részünket képezik.Minden emberben vannak dolgok amik kikívánkoznak.Egyesek ezeket leírják,mások lefestik,megint mások pedig megzenésítik.A testmódosításoknál a különbség csak az hogy ezeket a tulajdonságokat,érzéseket magunkon hordjuk.Egy festményt nem mindenki néz meg hiába tartozik egy személyhez.Egy tetoválás,piercing mindig ott van az emberen és akár merre megy az emberek akikkel kapcsolatba kerül látni fogják azokat.Nem szabad ezeket a dolgokat elhamarkodni éppen a maradandóságuk miatt.Hiszen a fájdalom egy ár amit kifizetünk az eredményért és az ember ne fizessen olyanért amit később megbánhat.

sludgeboy · http://diakepek.blogspot.com 2010.02.20. 16:13:19

én úgy érzem elégé tudom kontrollálni az agyamat fájdalom közben de ha a p*csömbe egy 10-es gömbacélt aplikálnának hát lehet elveszteném a kontrollom.
És ezt még önként és dalolva...egyébként volt itt pár cikk ami kiverte nálam a biztosítékot pedig azt hiszem elég toleráns vagyok és azt hittem felvilágosult is de ezen blogon belül rájöttem kicsi ez az ország én pedig szűk látókörű vagyok.

.Ribbizli. 2010.04.18. 17:41:40

Érdekes cikk az már biztos.Én magam kicsit félve nézek elébe az ilyesminek...mégis egyre jobban várom,hogy megcsináltassam a hegtetkómat.Mióta tudom,hogy van ilyen tisztában vagyok vele,hogy szükségem van rá.Teljesen elvarázsolt a látványa és maga a készítési folyamat is.Amihez természetesen hozzájárul a fájdalom.Mégha tartok is tőle készvagyok szembe nézni vele,mert tudom,hogy az eredmény sokkal csodálatosabb lesz mint a fájdalom amit a készítés közben átéltem.

Majd igyekszem a cikkben leírtak alapján átélni a dolgot:)
süti beállítások módosítása