Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Érdekes cikkek

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

témák

18+ (3) abstract (1) absztrakt (62) ahogyne (12) ajánló (21) akcióóóó (5) arc (63) bdsm (4) beszámoló (18) blackwork (1) bodymodification (113) body play (17) boncolás (1) branding (14) cikk (12) cobm (1) corset (5) csajok (1) dermalpunch (4) divat (1) dotwork (3) earcropping (2) earpointing (7) egyház (2) eredeti (84) eszközök (1) expo (17) extrém (199) fájdalom (11) felhívás (5) felszíni (10) festmény (1) fétis (1) fétish (1) filmajánló (2) filozófia (51) flash (18) fotó (63) freak (4) freakshow (6) fülösszevarrás (5) fülrekonstrukció (11) fültágítás (15) geek (1) genitalbeading (3) gyógyultscar (26) henna (1) hírek (1) hungarikum (1) idézet (12) implantátum (31) industrial (1) inkrubbing (3) interjú (14) intim (69) játék (3) jövő (2) képek (89) könyvajánló (3) közlemény (5) kritika (1) lukaszpira (6) microdermal (32) minimal (1) minimál (114) motiváció (3) művészet (57) nasallang (1) nyelvkettévágás (12) nyúzás (28) orrtágító (1) pajzán (15) performance (1) piercing (13) piercingek (151) pin up (1) playpiercing (11) pocketing (1) póló (1) programajánló (5) pulling (1) reklám (3) retro (1) rituál (1) rituálé (29) riuálé (1) scalpel (2) scarification (161) scarshading (4) sebészet (2) showyourself (9) skinremoval (49) stevehaworth (1) suspension (26) swastika (1) szájösszevarrás (2) szerelem (1) tágítás (1) tágított (15) tanfolyam (3) tattoo (3) testmódosítás (66) tetoválás (330) tetoválás eltávolítás (2) tmp (9) tonguesplitting (9) törzsi (8) transscrotal (1) tribal (7) trip (1) tündefülek (5) uv (2) vallás (2) vélemény (1) vér (2) vicces (8) videó (27) weaving (1) zagyvai (236) zeneajánló (6) bod mod

HTML

A testmódosítás művészete

2009.10.03. 00:49 | zagyvai | 1 komment

A művészetről általában mindenki másképpen gondolkodik. Van, aki művészetnek tartja Kandiszkij festett jeleit, vagy éppen Miro színes vonalakból álló rajzait, más nem érzi át az ezen alkotások mögött lévő művészi látásmódot, és nem tekinti művészinek a látszólag egymásra dobált színeket, formákat.

jon joyce munkája

 

 

Lehetetlen igazságot tenni és kijelenteni hogy mi számít művészetnek, és igazából ez az ami a művészetet azzá teszi ami: az igazi művészetben nincsenek szabályok, az alkotás folyamata sem számít igazán, csak a végeredmény. Ha a végeredmény egy új alkotás, egy olyan dolog, ami azelőtt nem létezett, tehát valami létrejött egy ember alkotási folyamata által, akkor a mű ismételhetetlen, és teljesen egyedi lesz. Ilyenkor beszélek művészetről. Természetesen az egyéni ízlés is fontos tényező, így a művészet fogalma mindenkinek mást jelent.

 

 

 

Így van ez a testmódosítással kapcsolatban is. Van, aki szerint semmi művészi nincs egy villásformájúra vágott nyelvben, vagy egy implantátumban, ami kiemelkedik a bőrből, és három dimenziós benyomást kelt rajta. Léteznek olyanok, akik szerint mindez undorító, és teljesen természetellenes, hiszen testünket úgy kellene hagyni ahogyan azt megteremtették, és minden ami a „normálistól”, a készen kapottól eltér az nemhogy művészi nem lehet, de egyenesen visszataszító.
Az ellentét ebben a gondolatban csak annyi, hogy pont a test megváltoztatása, átalakítása, új jelekkel történő felruházása változtatja át a testet egy művész médiumává, egy műalkotás hordozójává, legyen az a változtatás bármilyen radikális, vagy egyesek számára visszataszító.
Az elején azt írtam hogy az igazi művészetben nincsenek szabályok, mindenki úgy alkot ahogyan szeretne. Fontos megjegyezni azonban azt, hogy a művészi végeredményhez fontos, hogy mind az eszközöket, mind a médiumot, a művészetünket hordozó anyagot mesterien kezeljük, legyen szó vászonról, egy márványtömbről, vagy éppen egy emberi testről.

Fontos ismernünk a „vásznunk” minden tulajdonságát, eggyé kell válnunk vele, hogy megfelelően alakíthassuk, és hogy a végeredmény valóban művészi legyen. Attól mert egy vászonra festek két egyenes vonalat, egy darab fából kivágok egy kockát, vagy egy emberi testre beszúrok egy piercinget még nem lesz művészi az alkotás. Fontos hogy azt a piercinget a lehető legjobb, legesztétikusabb helyre szúrjam be testrésztől függően, fontos, hogy az adott tetoválást jó helyre helyezzük el, hiszen az alkotás csak így válik eggyé viselőjével, és csak akkor válik művészivé és valóban esztétikussá amit csinálunk. Fontos, hogy az adott modifikáció illeszkedjen viselője személyiségéhez, hogy ne elüssön tőle, hanem teljesebbé tegye már első ránézésre is. Ha mindez együtt van a test egy valódi műalkotás lesz, ami eltér ugyan a megszokottól, de még magasabb szinten lesz használható a benne lakó lélek számára.

 

Címkék: cikk képek filozófia tetoválás scarification testmódosítás bodymodification

A bejegyzés trackback címe:

https://testmodositas.blog.hu/api/trackback/id/tr871424193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szilagyizoe · http:/artofkonigsberg.wordpress.com 2009.10.15. 20:11:32

Az "arc-hát"zseniális!Nagyon szép.Pedig én inkább a kis TATTOOk hive vagyok de ez:MŰALKOTÁS!
süti beállítások módosítása