Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Érdekes cikkek

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

témák

18+ (3) abstract (1) absztrakt (62) ahogyne (12) ajánló (21) akcióóóó (5) arc (63) bdsm (4) beszámoló (18) blackwork (1) bodymodification (113) body play (17) boncolás (1) branding (14) cikk (12) cobm (1) corset (5) csajok (1) dermalpunch (4) divat (1) dotwork (3) earcropping (2) earpointing (7) egyház (2) eredeti (84) eszközök (1) expo (17) extrém (199) fájdalom (11) felhívás (5) felszíni (10) festmény (1) fétis (1) fétish (1) filmajánló (2) filozófia (51) flash (18) fotó (63) freak (4) freakshow (6) fülösszevarrás (5) fülrekonstrukció (11) fültágítás (15) geek (1) genitalbeading (3) gyógyultscar (26) henna (1) hírek (1) hungarikum (1) idézet (12) implantátum (31) industrial (1) inkrubbing (3) interjú (14) intim (69) játék (3) jövő (2) képek (89) könyvajánló (3) közlemény (5) kritika (1) lukaszpira (6) microdermal (32) minimál (114) minimal (1) motiváció (3) művészet (57) nasallang (1) nyelvkettévágás (12) nyúzás (28) orrtágító (1) pajzán (15) performance (1) piercing (13) piercingek (151) pin up (1) playpiercing (11) pocketing (1) póló (1) programajánló (5) pulling (1) reklám (3) retro (1) rituál (1) rituálé (29) riuálé (1) scalpel (2) scarification (161) scarshading (4) sebészet (2) showyourself (9) skinremoval (49) stevehaworth (1) suspension (26) swastika (1) szájösszevarrás (2) szerelem (1) tágítás (1) tágított (15) tanfolyam (3) tattoo (3) testmódosítás (66) tetoválás (330) tetoválás eltávolítás (2) tmp (9) tonguesplitting (9) törzsi (8) transscrotal (1) tribal (7) trip (1) tündefülek (5) uv (2) vallás (2) vélemény (1) vér (2) vicces (8) videó (27) weaving (1) zagyvai (236) zeneajánló (6) bod mod

HTML

Pár szó a tetováló tanfolyamokról

2010.09.16. 15:23 | zagyvai | 23 komment

Mostanában valószínűleg a TV-ben látott tetováló műsorok hatása miatt is, egyre többen akarnak tetoválni tanulni. Persze eddig is volt egy kör akiket érdekelt a téma, de sokkal kevesebben voltak, és mostanában nagyon sok lány találja ki, hogy márpedig a tetováló szakma nagyon tuti dolog (ami igaz:)) és ők is tetoválni akarnak, mint az isteni Kat Von D. Eddig is kaptam pár levelet hetente, hogy nem tanítanék-e piercingelni, de most már a tetoválás tanulás lehetőségéről is érdeklődnek, de szerencsére eddig csak egy srác volt aki tőlem (igen, tőlem) akart megtanulni tetoválni.

Ha valaki tetováló akar lenni akkor hajrá, én szúrkolok mindenkinek! Viszont nem árt egy-két dologra odafigyelni ezzel kapcsolatban!

Sokan azt hiszik, hogy a tetoválók élete könnyű, laza, kevés meló sok pénz és ilyenek. A valóság azonban nem teljesen így van. Egy jó tetkós egyfolytában rajzol, ráadásul profi módon rajzol, sokat dolgozik, és ami könnyűnek tűnik a tetoválásban az nem is olyan könnyű! A legfontosabb dolog ha valaki tetováló akar lenni, hogy tisztában legyen azzal, hogy először meg kell tanulnia nagyon szépen rajzolnia!Ha a leendő tetováló palánta nem tud rajzolni, akkor nem fog tudni szép tetoválásokat készíteni SOHA (nézzetek csak meg az én munkáimat:))! A lényeg tehát, hogy először rajzolni kell sokat, aztán még rajzolni nagyon sokat, és ez kész és már minden rajz tökéletes akkor el lehet kezdeni megtanulni átültetni ezeket tetoválásba!De addig tök fölösleges!

Ha valaki már tud rajzoni akkor el lehet kezdeni megkeresni a megfelelő embert aki majd megtanít. Azért ne azt írom, hogy megfelelő tanfolyamot, mert ilyen nincs! Mivel manapság mindenki tetováló szeretne lenni egy csomó tanfolyamot találtak ki hozzá nem értő emberek ami csupán arról szól, hogy lehúzzanak a lelkes kezdőkről kb. fél millió forintot, majd ezért a pénzért ostobaságokat tanítsanak nekik!

Nem az a célom, hogy támadjam az ilyen és ehhez hasonló cégeket akik oktatásokat szerveznek, mert lehet, hogy máshoz nagyon értenek, de ehhez, ahogyan azt látni fogjátok nem!A cél csak annyi, hogy megóvjalak titeket attól, hogy olyan embereknek fizessetek egy oktatásért akik nem értenek a dologhoz, és a megszerzett papírral sem tudtok majd mit kezdeni!

A cosmelec kft minőségi oktatást nyújtó testtetováló tanfolyama, ott vásárol gép esetén 290.000 Ft + ÁFA, máshol vásárolt gép esetén (fogjátok meg egymás kezét) pedig 490.000Ft + ÁFA! Tehát a gép amit adnak 200.000 Ft-ot ér...Ezen a tanfolyamon megtanítanak rajzolni is, itt egy rövid beszélgetés tartalma, amit egy lány küldött nekem, aki felhívta a tanfolyam vezetőjét:

...Azt mondja,a legtöbb tetoválást úgyis sablonról kell csinálni. Mert én felhívtam, megkérdeztem mindent,pl:milyen rajzokat vigyek mennyit,milyen stílusú,technikájú (pl,csak ceruza,vagy esetleg mehet a szén vagy a pasztel) és erre mondta azt,hogy elég,ha viszek 1-2 idézem "sima" rajzot, mert abból a tanár le tudja szürni, melyik csoportba kerüljek. Én kérdeztem mért? itt vannak csoportok? És mondta, hogy van: aki nem nagyon tud rajzolni, az megy a kezdőbe. Ezért nem is jelentkeztem! nekem nem ér meg 600.000ropit az, hogy megtanítsanak sablonról tetoválni!

Azt hiszem ezen nincs mit magyarázni. Egyértelmű hogy a legtöbb tetoválást sablonról teszik át a bőrre, de ha valaki nem tud rajzolni akkor hogyan fog árnyékolni, szépen vonalakat húzni, stb??? Egy ilyen tanfolyam kb. 6 hónap, és gondolom ebből 3 hónap amig "megtanítanak rajzolni" valamennyire. Egy korrekt ember aki jól tetovál és bevállal tanítványokat is, rögtön azzal fogja kezdeni, hogy megnézi a tanítvány rajzait, és ha nem elég jók akkor bele sem kezd. A rajzolást nem tetováló fogja nektek megtanítani. Persze van egy olyan tanfolyam itthon, amit Müllner Csaba tart, és ott is foglalkoznak rajzzal, de csak a tetováláshoz szükséges technikai dolgokkal!

Sajnos még mindig nincs elfogadott tanfolyam amit pl. az ÁNTSZ dolgozott ki a tetováló szövetséggel (ami alatt a hozzáértő tetoválókat értem), így a legjobb módja annak, hogy megtanuljatok tetoválni ha kerestek egy szalont ahol foglalkoznak ilyennel, és nem csak arra mennek, hogy lehúzzanak pénzzel, hanem meg is tanítanak tetoválni. Ekkor persze lehet, hogy gyakornokoskodnotok is kell majd, illetve egyéb "lótifuti" munkákat is bevállalni a szalonban, és sokáig csak rajzoltatnak majd titeket, de még mindig többre mentek, mint ha befizettek egy rakás pénzt a semmire!

És végül néhány rossz hír: ha valakinek az a célja, hogy a tetoválás legyen a főállású munkája, akkor a tanulás csak az első lépcső!Egy jó tetováló folyamatosan fejlődik, új technikákat tanul, és rengeteget rajzol. Jól kommunikál az emberekkel, szeret emberekkel foglalkozni, és könnyen meg is találja a hangot mindenkivel. Ha valakiben nincsenek meg ezek a képességek, akkor kár erőltetni a dolgot. Mindig lesznek olyanok akik felülnek az épp aktuális divathullámra (ami lássuk be, manapság a tetoválás). Ezek az emberek nem lesznek elég kitartóak ahhoz, hogy túléljék a kezdeti nehézségeket, ami minden válallkozással együtt jár, és hamar kihull kezükből a gép. És ami fontosabb, mindig lesznek olyanok akik megtanulnak tetoválni valahogyan, és ők felismerik majd, hogy csak a legjobbak fognak hosszútávon megélni a tetoválásból. Csak azok akik minden idejüket a tetoválásnak szentelik, és akik helyett a munkáik beszélnek. Nehéz feladat, de ha valakinek tényleg ez a célja, és mindent elkövet a sikerért, akkor bárkiből lehet kiváló tetováló! Szóval hajrá!

 

Címkék: tanfolyam tetoválás

A bejegyzés trackback címe:

https://testmodositas.blog.hu/api/trackback/id/tr232300596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frucsasz 2010.09.16. 16:06:09

Hát igen... a fenti árak többé-kevésbé egységesek, én is álmodoztam róla, hogy milyen jó is lenne tetoválni (szeretek rajzolni, bár én inkább festésben vagyok otthon). Csak kiváncsiságból utánajártam, és szinte mindenhol a 290e plusz gép/ 490 e plusz máshol vásárolt gép árakba botlottam. plusz áfa.

Nekem továbbra is Anita munkája a mérvadó, de ő se véletlenül ilyen jó, úgy tudom, iparművészeti főiskolát végzett (valami rémlik a tányérfestésről is), szóval nem 6 hónap alatt lett tetováló, hanem kemény évek alatt elsajátított kézügyességgel és tehetséggel. Szerintem a legfontosabb ugyanis a tehetség. Ha az nincs meg, akkor bármennyi lóvét invesztálhatsz bele, nem leszel jó tetováló. És semmiképp se leszel tetoválóMŰVÉSZ. Mert ez is művészet.

proghammer 2010.09.16. 16:18:54

Abszolut egyetértek! Én 16 éve tetoválok és alkalom adtán néhány tehetséges embert tanítok is. Most pl egy festőművész lánnyal foglalkozok. És valóban nehéz szakma, de örömteli, ha az ember alkalmas rá... Hívtak ugyan tanítani egy ilyen iskolába, de komolytalanok voltak.

Stupidella 2010.09.16. 20:39:03

Valamikor év elején én is beleakadtam a cosmelec hírdetésébe. Az a durva, hogy okj-s tanfolyamra keresve is őket dobja ki a gugli, és a laikus, aki nem tudja, hogy hivatalos tetováló tanfolyam nincs, az simán benyalja... Áldom a szerencsémet (és a rajztudásomat), hogy bekerülhettem Müllner Csabi tanítványai közé...
Köszi az írásodat, Zagyi.

shining82 2010.09.16. 23:33:45

Én maradok a gép szúrós felén!!
Sajnos rajzolni sem tudok,de tépek rendessen!!
Az is jó? :)

Érdekes dolgokat irtál ide,ez durva és meglepő!!
Manapság már minden a pénzről és az ember le húzásáról szól!
Csak nyiljon buxatálca!!

csikteszta 2010.09.17. 16:28:15

regisztrálnom kellett h leirhassam h Müllner Csaba <3 :)))

.Ribbizli. 2010.09.17. 19:52:53

Én max egyszer próbálnám ki,hogy milyen érzés lehet tetoválni:D Bár szépen rajzolok nem szeretnék az lenni.Most,hogy meg ilyen nagy divat lett végképp nem:D

Herbert's World 2010.09.18. 21:44:27

Helló Mindenkinek!
Egy hazai, a témával foglalkozó magazin(nem tom h leírhatom-e a nevét) 2010. márciusi számában volt egy cikk ugyanígy a tanfolyamokról, és hát eléggé ledöbbentem. Most is! A kérdésem viszont az lenne h piecing, scar. és hasonló bodmod tanfolyamból létezik normális??? Ha igen akkor meik az, ha pedig nem akkor h lehet tanulni a témában??
A választ előre is köszi: Herbie

zagyvai 2010.09.20. 01:45:01

@Herbert's World:

ilyen tanfolyam nem létezik

0motig0 2010.09.20. 17:25:36

nekem van egy ismerösöm aki még kezdőnek valja magát de tetovál rendesen(nem nem otthon öszedobot gépel hanem rendes tetkó gépel!) és az a poén hogy semilyen vizsgálya nincs mégis tudom hogy kurva jókat csinál! élete első munkáját látam(meg még párat de most azok anyira nem léynegesek) oké rendbe ne volt ép a leges legjobb! ezt ő sem tagadja(pedig szerintem kurva jólet) csak épen azt figyelembe kell veni hogy az első munkája a saját jobb sípcsontján van... na ezekután valaki merje azt mondani hogy szar volt a minta
bár ő is tanul rendesen(ép kitalálta hogy a bal combján már csinált egy ülő szamurájt(kurvajólet) akkor azt kiegésziti egy kínai sárkányal de azt meg ugy hogy körbe fonja a lábát..(az még készül a készt sajna még nem látam)) és még az is poén hogy amit egyes szalonokba 100 vagy anál is többért csinálnak ő megcsinálja max 50 ből!(de ahogy mondtam minden steril nála normális gépel csinálja! és még vissza is hívja a kucsaftokat hogy biztos legyen a munka sikerébe!)

zagyvai 2010.09.21. 00:11:52

@0motig0:

fontos dolgok:

1. majdnem minden tetkós először otthon kezd el tetoválni, így nem ritka h valaki tök ügyes, de otthon tetovál. vannak persze olyanok akik kutyaütők, és soha nem fognak tudni szépen tetoválni még otthon sem, ezért megrekednek egy szinten ahonnan nem tudnak majd szalonba menni dolgozni.
2. egyértelmű h egy otthon dolgozó tetováló olcsóbban meg tud egy munkát csinálni, hiszen nem kell olyan költségeket fizetnie, mint pl. szalonbérleti díj, rezsi, stb....aki tud tetoválni és nem csak majmolja a dolgot, az csak steril dolgokkal fog dolgozni akárhol is dolgozik!

Angelcry 2010.10.06. 18:48:34

Hello :)
Nekem arra vonatkozóan lennének kérdéseim, hogy milyen előírásoknak kell megfelelni egy tetováló szalon megnyitásához. Az unokaöcsém ugyanis két évig gyakornokoskodott egy tetováló szalonban, azonban nem rég összerúgta a port a főnök sráccal és kilépett.
Nekem van már egy vállalkozásom és gondoltam bővítve a tevékenységi kört belevágnék ebbe.Persze megkérdezhetném az öcsit is, de ezt meglepetésnek szánnám neki.
Előre is köszönöm a válaszokat :)
Szép napot!!

Mousex 2010.11.15. 12:10:24

Üdv
Segítségre vagyis inkább tanácsra lenne szükségem , van tetoválógépem apám hagyta rám , kézügyességem van mert akár mit lerajzolok akár milyen képről , az mindig megy viszont valahogy fejből nemigazán tudok rajzolni néha néha összejön egy-kettő de semmi különösebb , mindenki azt mondja hogy jó a kézügyességem és szerintem is , csak hát tetoválni kicsit másabb mint ceruzával rajzolni , megvan hozzá mindenem , de nem ismerek semmilyen (trükköt). Nemigazán lenne arra időm hogy bejárjak egy szalonba napi 8 órában azt nézni hogy egy tetováló művész hogyan csinálja lehet sőt biztos ez lenne a legjobb de most ezt nem tehetem meg , viszont nagyon érdekel a tetoválás , amikor csak van időm rajzolok , szóval a fenti elmondottak alapján neki kezdhetnék , ön szerint belevágjak? Tudom ezt így nehéz megmondani , de esetleg ha az segít küldhetek képet rajzokról .
Előre is köszönöm.

zagyvai 2010.11.16. 10:57:57

@Angelcry:

helló!

érdeklődni kellene az ÁNTSZ-nél, ők meg tudják mondani h pontosan mi kell, annyi biztos h régen kellett steril vizsga, de mára ez változott mert már nincs ilyen...szóval sok minden változott az utóbbi időkben

@Mousex:

nyugodtan küldj képeket, de tetoválni csak szakembertől fogsz tudni megtanulni!
várom a rajzokat: wyrd13@gmail.com

mousex 2010.11.17. 18:13:20

Küldtem képeket a wyrd13@gmail.com ra :)

NIko 2010.12.07. 13:35:40

Sziasztok, tesóm kb 5 éve tetovál otthon és mivel én is szeretek rajzolni, én is kipróbáltam, milyen a dolog, már egy-két éve csinálom és egyre több emberke jelenik meg hogy az ismerősének az ismerősétől hallotta hogy ezzel foglalkozom:) nem mondom, hogy tökéletesek a munkáim, de mindig erre törekszem és mivel egy kis "szalon" formájú helyet sikerült kialakítani(persze egyszer használatos steril cuccokkal) arra gondoltam ha már csinálok valamit legyek biztos a dolgomban és el szeretnék menni egy tetoválótól tanulni, mert sok olyan technika van, amibe nem merek bele vágni, mert nem tudom hogyan kell, összebarmolni meg nem szeretném a munkát. Tehát a kérdésem a következő:jelentkezem egy ilyen(vagy akár erre a)tanfolyamra és miből fogom tudni hogy az a kategória vagyok, akinek van értelme kicsengetni ezt az összeget és kiélheti művészi hajlamait :) ? Félreértés ne essék, nem kételkedem abban hogy ezt szeretném csinálni, csak azt akarom tudni,ha semmilyen művészi sulira, oktatásra nem jártam, szimplán csak (mondjuk)jól rajzolok, az elég e ahhoz, hogy az elsajátított technikai tudással ötvözve csodálatos dolgokat tudjak létrehozni. Nem ömlengeni akarok, de amikor elkezdtem tetoválni, rövid időn belül eljutottam a színes és a térbeli rajzokhoz, amit úgy éreztem hozzám közelebb áll. Persze egy szép nonfihoz is kell tudás, nem azt mondom,de amikor meglátok egy élethű tetkót, amiben látom a tigris szemében hogy dühös....wááááá....akkor azt mondom hogy én is így szeretnék dolgozni..Szóval..jesszusom mennyit írtam, de egyszerűen erről litániát lehetne...annyi a lényeg, hogy én is szeretnék olyantól tanulni aki ugyanilyen fanatikus, mint(mondhatni)én:)))

zagyvai 2010.12.07. 15:37:14

@NIko:

a legjobb mód, hogy keresel egy jó tetkóst, aki nem arra menne h lehúzzon, hanem arra, hogy megtanítson!

NIko 2010.12.08. 06:37:29

@zagyvai: Szóval mikor indul a tanfolyamod?:)

zagyvai 2010.12.08. 14:48:35

@NIko:

holnap reggel 9kor!már rögtön gyakorlati oktatást tartok, portrét fogunk készíteni stencil nélkül, rögtön géppel!
az ára az egy hetes tanfolyamnak 1.000.000 Ft, előre kell utalni köszönöm!
gyertek sokan, és akkor hamarabb lesz vége a tanfolyamnak!:)

NIko 2010.12.08. 15:41:56

@zagyvai: Ok, de ha nem tudok rajzolni az sem baj, ugye? :) Vagy az egyenesen elvárás:)? Viszont még gépem sincs, úgyhogy azt is tőled venném, úgy 3-4kilóért :) ha lehet:)

zagyvai 2010.12.08. 16:32:25

@NIko:

holnap lesz a rajzoktatás a tetkó előtt, fél órát szánok rá, annyi mindenkinek elég szokott lenni!
gép van, pontosabban lesz, holnapra összerakok párat, és akkor 120e ft körül meg tudjátok majd venni! régi lesz, walkman motoros, de aki azzal megtanul varrni az mindent tud majd használni!:D

NIko 2010.12.08. 16:40:13

@zagyvai: az tuti, aki azzal var, annak nem lesz gondja hogy a továbbiakban hogyan tetováljon....mert em lesz ép eszű ember, aki a kezei közé ülne :) én is javítottam már át amolyan"sittes"tetkót :)

ll cool j 2012.02.13. 17:19:12

hali és is el kezdtem tetkózni 1 hónapja kb. vettem 1 tetováló szettet benne mindennel ami kell a tetováláshoz 3 db gép stb. csináltam eddíg kb. 20 at már és folyamatosan jönnek h csináljak, de ha valaki tudna nekem jó tanácsokat adni azt nagyon megköszönném! mennek az egyszerübb minták de valahogy fejlődni akarok már , a rajzolás is megy a suliban annak idején jeles voltam rajzból, a satírozás jól megy , a kontúrral vagyok gondba, aki ráér írhatna pár jó tanácsod!!
süti beállítások módosítása