Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Érdekes cikkek

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

témák

18+ (3) abstract (1) absztrakt (62) ahogyne (12) ajánló (21) akcióóóó (5) arc (63) bdsm (4) beszámoló (18) blackwork (1) bodymodification (113) body play (17) boncolás (1) branding (14) cikk (12) cobm (1) corset (5) csajok (1) dermalpunch (4) divat (1) dotwork (3) earcropping (2) earpointing (7) egyház (2) eredeti (84) eszközök (1) expo (17) extrém (199) fájdalom (11) felhívás (5) felszíni (10) festmény (1) fétis (1) fétish (1) filmajánló (2) filozófia (51) flash (18) fotó (63) freak (4) freakshow (6) fülösszevarrás (5) fülrekonstrukció (11) fültágítás (15) geek (1) genitalbeading (3) gyógyultscar (26) henna (1) hírek (1) hungarikum (1) idézet (12) implantátum (31) industrial (1) inkrubbing (3) interjú (14) intim (69) játék (3) jövő (2) képek (89) könyvajánló (3) közlemény (5) kritika (1) lukaszpira (6) microdermal (32) minimal (1) minimál (114) motiváció (3) művészet (57) nasallang (1) nyelvkettévágás (12) nyúzás (28) orrtágító (1) pajzán (15) performance (1) piercing (13) piercingek (151) pin up (1) playpiercing (11) pocketing (1) póló (1) programajánló (5) pulling (1) reklám (3) retro (1) rituál (1) rituálé (29) riuálé (1) scalpel (2) scarification (161) scarshading (4) sebészet (2) showyourself (9) skinremoval (49) stevehaworth (1) suspension (26) swastika (1) szájösszevarrás (2) szerelem (1) tágítás (1) tágított (15) tanfolyam (3) tattoo (3) testmódosítás (66) tetoválás (330) tetoválás eltávolítás (2) tmp (9) tonguesplitting (9) törzsi (8) transscrotal (1) tribal (7) trip (1) tündefülek (5) uv (2) vallás (2) vélemény (1) vér (2) vicces (8) videó (27) weaving (1) zagyvai (236) zeneajánló (6) bod mod

HTML

999 eyes freak show!

2009.11.05. 21:07 | zagyvai | 1 komment

A 999 eyes freak show azz egész világon egyedülálló, valódi genetikai torzulásokkal született emberek által megalapított sideshow, azaz cirkuszi mutatványos társulat, mely az igazi klasszikus sideshow vonalat viszi, és filozófiájuk szerint "ami szokatlan, az gyönyörű".

Ma rátaláltam egy teljesen korrekt cikkre a társulatról magyar nyelven, amit át is veszek ezennel. A forrás a nők lapja café (!!!!!!!) TóCsa nevű írója. Köszönet neki a remek cikkért!

Szakállas nők, óriásira nőtt, törpe, négylábú, kétujjú, kinövésekkel teli emberek, agyontetováltak, kardnyelők vagy tűznyelők alkotják a klasszikus rémségcirkuszokat, amelyek többnyire születési rendellenességekből és/vagy betegségekből adódó testi torzulásokat mutatnak be fő attrakciójukként. A szórakoztatás eme bizarr formáját a legtöbben csak a régmúltban játszódó filmekből ismerjük, mivel a freak show-k leginkább a XIX. században, valamint a XX. század első felében voltak népszerű és gyakori formái a szórakoztatásnak, ráadásul leginkább Amerikában.

Egy kis freaktörténelem

A testi rendellenességeket egészen a XVIII. század végéig sokan az ördög gúnyos játékának tekintették, amelyet az emberi testtel űzött, így az efféle torzulásokban szenvedők a társadalom leginkább megvetett tagjai voltak, akik csak a legritkább esetben élhették meg a nagykorúságot. A témával leginkább a XIX. században kezdtek el tudományos körökben is foglalkozni, és eleinte pusztán csak tudományos összejöveteleken mutattak be torzszülötteket az úri közönségnek tanulmányozás céljából. Ennek persze híre ment, és hamarosan akadtak páran, akiknek feltűnt, hogy a deformációk mutogatásával akár pénzt is lehet keresni. Az első hivatalos freak show 1880-ban jött létre Coney Islanden, a siker pedig újabb rémségcirkuszok létrejöttét hozta magával. A század végére számos ember számára a cirkusz eme formája már főállású foglalkozássá vált. A műsorok népszerűsége egyre nőtt, míg a XX. század második felének emberjogi aktivistái el nem kezdtek kivetnivalót találni ebben, mondván: az emberi test ilyetén mutogatása rosszabb még a legprimitívebb pornográfiánál is. A cirkuszok népszerűségének csökkenésével párhuzamosan a freak show-kra sem mutatkozott már igény, sőt néhány amerikai államban a törvény egyenesen betiltotta őket.


A tévék

A cirkuszok szerepét szép lassan átvették a televíziók, melyektől amúgy sem áll távol az olcsó szenzációkeltés. A testi rendellenességekkel rendelkező embereket általában bulvár-magazinműsorok (nálunk pl. a Fókusz és az Aktív) mutogatják előszeretettel, de az ORTT és a hozzá hasonló hatóságok figyelmét úgy próbálják kijátszani, hogy a torzulások bemutatását valamiféle heroikus küzdelemként ábrázolják, vagyis azt mutatják meg, hogy a testi rendellenességek ellenére is élhet egy ember teljes életet. Egy neves amerikai tévékritikus szerint azonban az efféle műsorok nem a néző könnycsatornáira hatnak, hanem inkább csak leesik az álluk a látottaktól. Az amerikai Five és Channel 4 csatornák külön műsorsorozatot is szenteltek mindennek ExtraOrdinary People és BodyShock címmel.

Freak show 2009

A klasszikus freak show-k szinte teljesen elvesztek mára, és csupán egy maradt fenn, a 2005-ben az Egyesült Államokban alapított 999 Eyes (999 szem) társulat, amely mára az egyetlen freak show vándorcirkusz az egész világon. Jelmondatuk szerint „ami más, az gyönyörű”, és ezzel a logikával mi sem szeretnénk vitatkozni. Magukra előadóművészekként tekintenek, akik saját akaratukból választották, hogy orvosi anomáliáikat megmutatják a színpadon. Olyan világot szeretnének bemutatni, ahol a furcsa és a bizarr gyönyörűvé válik, és ehhez a klasszikus vaudeville szórakoztatást vették alapul régi zenével, történetmeséléssel, énekkel, tánccal és régimódi cirkuszi mutatványokkal. Rendkívül vigyáznak arra, hogy előadásaikon semmilyen vulgáris vagy szexuális tartalom ne jelenjen meg, ezért a műsorukat akár a legkisebbek is megnézhetik, sőt szívesen válaszolnak akkor is, ha a kicsiknek kérdéseik lennének hozzájuk. A társulat legismertebb tagja Fekete Skorpió, aki furcsa, rákszerű kezekkel született, ám ennek ellenére kiválóan játszik zongorán és szintetizátoron egy rockbandában, de leginkább a látványos bűvésztrükkök előadásáról ismert. Rajta kívül az Elefántember, a Kedves Óriás, a Táncoló Törpe, a Háromlábú Ember, a Medúzalány, az Óriáskezű Férfi és a Ráklány alkotják a kedves csapat magját, melyet klasszikus cirkuszi mutatványosokkal (a Tigrislány, a tűzköpő bohóc, a kardnyelő vagy a féregevő…) egészítettek ki. Amerikán kívül nem szoktak turnézni, ezért az érdeklődőknek nem árt egészen a tengerentúlig repülniük, ha látni szeretnék őket, netán vastagabb pénztárca esetén megpróbálni áthívni őket Magyarországra.

eddig tartott a cikk.

Mikor először találkoztam a 999 eyes társulattal, igazán meglepődtem, hogy manapság még van (szerencsére!) ilyen társulat, aminek a tagjai nem "csupán" a nagyméretű tetoválásokkal, vagy a "tipikus" sideshow mutatványokkal szórakoztatják a közönséget (pl. kardnyelés, human blockhead stb.), hanem egész megjelenésükkel és a színpadon nyújtott műsorukkal (a társulat szereplését a Damned Band kíséri zenei aláfestéssel) is folyamatosan ámulatban tartanak, és visszarepítik a nézőket a régi típusú sideshow-k világába, aminek a feelingjét enélkül nem is lehetne megtapasztalni. Fontos, és számomra ezért utánozhatatlan és felettébb érdekes a 999 eyes műsora, hogy ha sideshow mutatványosokat nézek, akkor valóban olyan emberek mutassák be azokat, akik születésüktől fogva el vannak választva a "normális" emberi megjelenéstől. Számomra csak így lehet hiteles és valóban meghökkentő egy ilyen előadás.

Biztos sokaknak betegesnek tűnik, hogy ilyen torz emberek mutogatják magukat másoknak a színpadon némi pénzért, de ők legalább büszkék arra ahogyan kinéznek és örömmel mutatják meg magukat másoknak, és élvezik, hogy mutatványosként tovább éltethetnek egy ritka szórakoztatási formát a mai korban, ami az emberi természet olthatatlan kiváncsiságára épül.

let's go to freak show!

 ajánlom a honlapjukon található promo videó megtekintését!

www.999eyes.com

 

Címkék: freakshow

A bejegyzés trackback címe:

https://testmodositas.blog.hu/api/trackback/id/tr891503505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

the dragon (törölt) · http://rajottem.blog.hu 2009.11.10. 00:58:30

Zoé, ha esetleg megszorulnál, vagy nem bírnád a begyöpösödött magyar rögvalót...
süti beállítások módosítása