Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Érdekes cikkek

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

témák

18+ (3) abstract (1) absztrakt (62) ahogyne (12) ajánló (21) akcióóóó (5) arc (63) bdsm (4) beszámoló (18) blackwork (1) bodymodification (113) body play (17) boncolás (1) branding (14) cikk (12) cobm (1) corset (5) csajok (1) dermalpunch (4) divat (1) dotwork (3) earcropping (2) earpointing (7) egyház (2) eredeti (84) eszközök (1) expo (17) extrém (199) fájdalom (11) felhívás (5) felszíni (10) festmény (1) fétis (1) fétish (1) filmajánló (2) filozófia (51) flash (18) fotó (63) freak (4) freakshow (6) fülösszevarrás (5) fülrekonstrukció (11) fültágítás (15) geek (1) genitalbeading (3) gyógyultscar (26) henna (1) hírek (1) hungarikum (1) idézet (12) implantátum (31) industrial (1) inkrubbing (3) interjú (14) intim (69) játék (3) jövő (2) képek (89) könyvajánló (3) közlemény (5) kritika (1) lukaszpira (6) microdermal (32) minimal (1) minimál (114) motiváció (3) művészet (57) nasallang (1) nyelvkettévágás (12) nyúzás (28) orrtágító (1) pajzán (15) performance (1) piercing (13) piercingek (151) pin up (1) playpiercing (11) pocketing (1) póló (1) programajánló (5) pulling (1) reklám (3) retro (1) rituál (1) rituálé (29) riuálé (1) scalpel (2) scarification (161) scarshading (4) sebészet (2) showyourself (9) skinremoval (49) stevehaworth (1) suspension (26) swastika (1) szájösszevarrás (2) szerelem (1) tágítás (1) tágított (15) tanfolyam (3) tattoo (3) testmódosítás (66) tetoválás (330) tetoválás eltávolítás (2) tmp (9) tonguesplitting (9) törzsi (8) transscrotal (1) tribal (7) trip (1) tündefülek (5) uv (2) vallás (2) vélemény (1) vér (2) vicces (8) videó (27) weaving (1) zagyvai (236) zeneajánló (6) bod mod

HTML

Harcosok

2010.03.18. 20:19 | zagyvai | 18 komment

 

Az ember civilizációs fejlődése során sokszor került szembe olyan erőkkel, embercsoportokkal, akikkel nem volt közös az érdekük, így gyakran harcok, háborúk alakultak ki. Ezekben a háborúkban rendszerint csak férfiak vettek részt, és gyakran az életük árán kellett megvédeniük a saját csoportjuk, és a csoportjuk felett álló nemzet érdekeit. Később a különböző társadalmak létrehoztak különböző hadseregeket, melyek az országukat és ezzel együtt érdekeiket védték. A hadsereg tagjait jelenleg katonáknak hívjuk, azonban régebben ők csak a harcos névvel voltak megjelölve. Még ma is találunk ilyen harcosokat a különböző primitív törzseknél, akiknek a törzs védelme az első számú feladatuk.
 
 
Mivel a törzsi háborúkban a harc általában kézi-, és nem lőfegyverekkel zajlott, az ellenséges törzs tagjai szemtől szembe kerültek a harcmezőkön. Ilyenkor a harcosok megjelenése drámaian befolyásolni tudta az ellenséget: gondoljunk csak az élénk, vagy éppen teljesen homogén színű, teljes testet beborító testfestésekre. Ezek a festett jelek megkülönböztették a törzs tagjait a szemben álló féltől, és megpróbáltak félelmet kelteni az ellenségben. A különféle törzseknél a harci dísz teljesen eltér a hétköznapi testdíszítéstől. Ezekből a jelekből később kialakult a tetoválás, mely már maradandóan megjlelölte a harcosokat az egyszerű „polgároktól”. Természetesen a testfestés mellett a különböző „primitív piercingek-nek” is nagy szerepük volt, gondoljunk csak az afrikai harcosok hatalmasra tágított fülcimpáira, vagy tányérszerű ajkukra!
 
 
 
A „harcosok” társadalmát minden történelmi korban megjelelölték valamilyen módon, és szinte mindenhol alkalmazták a tetoválást is, mint maradandó megjelölési formát. A római hadseregben például a katonák mellbimbó piercinget hordtak, az orosz tolvajtársadalomban pedig még mindig külön tetoválások járnak a végrehajtó harcosoknak – a hóhéroknak. Nem ritka, hogy az azonos egységben szolgáló katonák azonos jelzéseket varratnak magukra. Gondoljunk csak a francia idegenlégió katonáira, akiken szinte egytől egyik megtalálható valamelyik tipikus légiós szimbólum.
Érdekes dolog arra gondolni, hogy a törzsi harcosok egyenruha helyett a testükre festett/ tetovált jelekkel indultak harcba, és hogy végső soron itt a testfestés egyenruhaként funkcionált, hiszen ezek a jelek és színek egységesek voltak, pont úgy, ahogyan egy alakulat katonáinál.
Természetesen nem csak a katonai vonatkozású harcosoknál találkozhatunk egyen tetoválással, hanem a különböző, „hétköznapi” harcosok is gyakran tetováltatnak ilyesfajta szimbólumot.
A focihuligán körök, a kűzdősportokat űző emberek, vagy akár a megtermett „vállalkozók és portások” is a harcos társadalomhoz tartoznak, így számukra a tetoválás egyfajta harci díszként is értelmezhető.
 
A harcosok máshogy állnak a fájdalomhoz, mint a hétköznapi emberek, hiszen ők gyakrabban találkoznak ezzel az „érzéssel”. Számukra a fájdalom a mindennapi lét velejárója, és ennek tűrése és legyőzése létfontosságú feladat. Így a valódi harcosok nem akarják elkerülni a harcot hanem boldogan harcba szállnak a saját igazukért. Aki verekedett már az tudja, hogy egy-két pofonba nem fog belehalni, és minden bekapott ütés által még erősebb is lesz a jelleme, és mentális ereje. Hiszen ami nem öl meg az megerősít, és és ha esetleg halállal is járt a csata, ezt mi már úgysem fogjuk megtudni. Ne feledjük, hogy a régi korokban a legnagyobb dicsőség azokat érte, akik harc közben estek el!
A társadalom, és a nemzet, de még kisebb közösségek (pl. család) számára is fontos, hogy a férfiak képesek legyen saját maguk, és közvetlen környezetük megvédésére. Minden férfi ott hordozza magában a harcos géneket, amit még ősei hagytak rá, de sajnos csak kevesen vannak, akik ezt megfelelő szintre fejlesztik magukban. Ebben a tökéletesen kényelmes korban (jobb esetben) nem kell fizikailag megkűzdenünk az életben maradásunkért, vagy a napi élelmünkért, és ezáltal rengeteg ember veszti el fiziai erejét, és ezáltal a kapcsolatot a testével. Nem beszélve a felnövekvő generációról, ahol a kamasz srácok között ritkán találunk igazán férfias, és „életképes” egyéneket. Háborúk a történelemben mindig is voltak, és lesznek is, és ezért az egyik legfontosabb dolog, hogy megfelelően kezeljük testünket és felkészítsük magunkat az esetleges harcra, ahol adott esetben az életünk is lehet a tét!
 
 

 

Címkék: képek filozófia tetoválás testmódosítás

A bejegyzés trackback címe:

https://testmodositas.blog.hu/api/trackback/id/tr21850677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zombie666 2010.03.18. 20:58:12

Jaaaj,de nagyon jóóó!
ketrecharcosfiukák..na ők harcosok!=D
csácsá

est komor őre. 2010.03.18. 23:24:06

na, ezek az emberek már jobban izmoltak, egész jól áll a rajtuk tetkó. bár a kommandósruha+géppisztoly még jobban áll a heteroszekszuális modern férfinak!

jómagam évekig bunyóztam, elmondhatom, ugyanúgy fáj minden, mint rutin nélkül, csak megtanulod elviselni.

ennyi.

azt a lényt tányérral a szájában nem értem, minek kell az emberek közé keverni.

zombie666 2010.03.19. 06:00:24

esetlegesen gyülölöd az afrikaiakat?
nemtudom...ismered a szokásaikat,a okát annak ahogy kinéznek?
Vagy alapból tucCc róluk valamit is?
mind1...biztos én vagyok az elfogult az afrikaiakkal...
Jaaaaaj bááár születtem volna inkább oda,egy primitív,buta,ronda törzsbe!=D
goAFRIKAgo!

xкaяdσs'x (törölt) 2010.03.19. 17:52:27

az utolsó előtti képen fasza a tatoo

le sourire 2010.03.19. 19:44:04

megint egy érdekes és tetszetős poszt.
a ketrecharcosnak pedig nagyon szép a háta.
'est komor őre'... szerintem a testmódosítást kéne nézni, nem azt, hogy honnan származik a viselője.
néha jobb lenne, ha nem egy ilyen agyonbonyolított világban kéne élni, hanem egy egyszerűbb helyen, mint ők is ott Afrikában, és ők nem is szólják le a másikat.

zombie666 2010.03.19. 23:28:50

vannak emberek akik drogoznak,vannak akik alkoholisták,dohányoznak...egyszóval...önkárosítók!
mégis társadalmilag elfogadottabbak mint én!
én nem piálok minden 7végén mint a korombeli fiatalok nagyrésze,leszoktam a cigiről 6év után,és egyenesen gyűlölöma drogokat...viszont van tetoválásom,és a fülembe,meg az orromba(septum)tágító...mégis én vagyok a szarember,pedig nem mutatokrossz példát,nem fetrengek részegen a saját vizeletembe,nincs cigiszagom'......stb. mé' én vagyok lenézve,nemelfogadva'?
csak gondoljátok végig!=P
köszi,pápá mindenkinek!YO8!

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2010.03.21. 22:42:40

@le sourire:

Megértem, hogy bonyolultnak látod a világot, de ezer szerencse, hogy nőből vagy való, így elég, ha azt csinálod, amit hites urad parancsol, és akkor nagy bajt nem okozhatsz!

le sourire 2010.03.21. 23:18:02

@"the dragon": azt látom bonyolultnak, hogy egyes emberek nem képesek haladni a korral, és tolerálni a másik szokásait. A mondandód második felére nem reagálnék. Nem alacsonyodok le egy ilyen régimódi felfogású emberhez.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2010.03.21. 23:33:48

@le sourire:

Basszus, az előbb még Afrikába kívánkoztál - gondolom a klitorisz csonkítása az ami vonzz, elvégre testmódosítás a javából! -, most meg már adod az ojrópai kékharisnya stílt...

Mondhatom, rajtad aztán nehéz kiigazodni! Biztos azért, mert olyan összetett személyiség vagy, meg minden...

le sourire 2010.03.21. 23:47:38

@"the dragon": Sok tekintetben jobb lenne egy egyszerűbb társadalomban élni, ahol nincs ennyi összetűzés semmilyen téren sem. De nem ott élünk, így azt kell elfogadni, amit kaptunk. Ezért mondtam azt, hogy egy ilyen szintű vitatkozáshoz nem fogok lealacsonyodni. Szerinted úgysem jó az amit mondok, én meg nem fogom tudni megérteni a te álláspontodat. Hiszen szerinted csak azok lehetnek összetett, érdemleges, értelmesnek mondott személyek, akik elítélnek mindent, és mindenkit, aki más, mint az ő elképzelésük... Ehhez csak gratuálni tudok.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2010.03.21. 23:56:36

@le sourire:

Elítélik, vagy legalább kiröhögik, de semmi esetre sem művelik...

Kitalálom, a "lealacsonyodni" ebben az esetben eufemizmus, és igazából arra gondolsz, hogy devianciák védelmében érvelni esélytelen...

oi0918bazsi 2010.03.25. 20:40:03

Sziasztok!

Én a kommentemet főleg Gábornak intézném. Először is el a "cikk" tetszik a tetkók tényleg így is felfoghatók. A másik ,hogy valóban téged láttalak-e febr. végén az országos grappling versenyen? Mert ha igen akkor még az is lehet hogy ezek a dolgok ihlettek a cikk megírására.
Egyébként sportolsz valamit?

zagyvai 2010.03.25. 22:42:50

@oi0918bazsi:

igen ott voltunk a versenyen, mert épp a cimborám Nika Dávid gurult, és neki mentünk szurkolni!
te is versenyeztél?

krav maga-zom 5 és fél éve!

zombie666 2010.03.25. 23:58:10

@zagyvai:
KRAV MAGA......akkor Te tudol ilyen pörgőrugást is =D
mintA csákNorisz?höhöhö.....öööö....meg eltod töörni a államat meg minden így izééé egy mozdulatta???
XD

oi0918bazsi 2010.04.07. 11:10:34

@zagyvai:
Igen én is indultam -60kg-ban és 2. lettem. Egyébként azt hittem kempozol mert az Eger kupán is láttalak már egyszer ha jól emlékszem.

zagyvai 2010.04.07. 12:53:06

@oi0918bazsi:

gratulálok!
igen, ott is voltunk, mert általában mindig elmegyünk a Nikák meccsére, mert jó barátaink!
de én nem versenyzem, krav-magával kicsit fura is lenne:))
süti beállítások módosítása