Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Érdekes cikkek

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

témák

18+ (3) abstract (1) absztrakt (62) ahogyne (12) ajánló (21) akcióóóó (5) arc (63) bdsm (4) beszámoló (18) blackwork (1) bodymodification (113) body play (17) boncolás (1) branding (14) cikk (12) cobm (1) corset (5) csajok (1) dermalpunch (4) divat (1) dotwork (3) earcropping (2) earpointing (7) egyház (2) eredeti (84) eszközök (1) expo (17) extrém (199) fájdalom (11) felhívás (5) felszíni (10) festmény (1) fétis (1) fétish (1) filmajánló (2) filozófia (51) flash (18) fotó (63) freak (4) freakshow (6) fülösszevarrás (5) fülrekonstrukció (11) fültágítás (15) geek (1) genitalbeading (3) gyógyultscar (26) henna (1) hírek (1) hungarikum (1) idézet (12) implantátum (31) industrial (1) inkrubbing (3) interjú (14) intim (69) játék (3) jövő (2) képek (89) könyvajánló (3) közlemény (5) kritika (1) lukaszpira (6) microdermal (32) minimal (1) minimál (114) motiváció (3) művészet (57) nasallang (1) nyelvkettévágás (12) nyúzás (28) orrtágító (1) pajzán (15) performance (1) piercing (13) piercingek (151) pin up (1) playpiercing (11) pocketing (1) póló (1) programajánló (5) pulling (1) reklám (3) retro (1) rituál (1) rituálé (29) riuálé (1) scalpel (2) scarification (161) scarshading (4) sebészet (2) showyourself (9) skinremoval (49) stevehaworth (1) suspension (26) swastika (1) szájösszevarrás (2) szerelem (1) tágítás (1) tágított (15) tanfolyam (3) tattoo (3) testmódosítás (66) tetoválás (330) tetoválás eltávolítás (2) tmp (9) tonguesplitting (9) törzsi (8) transscrotal (1) tribal (7) trip (1) tündefülek (5) uv (2) vallás (2) vélemény (1) vér (2) vicces (8) videó (27) weaving (1) zagyvai (236) zeneajánló (6) bod mod

HTML

Hogyan válasszunk piercert?

2010.03.26. 16:45 | zagyvai | 15 komment

A múltkori Cannonball-on ahogy azt már korábban is írtam láttam csodás módon beszúrt piercingeket, ezért gondoltam megosztom veletek az ezzel kapcsolatos gondolataimat.

Elolvashatjátok alább a tanácsaimat is, amik azoknak szólnak, akik piecinget szeretnének csináltatni!

Már az a tény, hogy valaki 2500Ft-ért szúr piercinget véleményt mondd a munkájáról, illetve nem vet túl jó fényt a szakmára sem. De ez még a kisebb probléma lenne, ha az a piercing normálisan be lenne szúrva, és a vendégnek minden el lenne magyarázva az utókezeléssel, illetve az esetleges veszélyekkel kapcsolatban. Halkan megjegyezem, hogy ettől a "piercer"-től hetente jönnek hozzám emberek, akiknek kritikán aluli piercingek lettek beépítve a testükbe. Olyan piercingek, amik nem megfelelő helyre vannak berakva, nem megfelelő ékszerrel vannak megcsinálva, vagy éppen teljesen alkalmatlanok arra, hogy valaha is begyógyuljanak (a kedvencem a tarkóba beszúrt patkó). És ami még ennél is rosszabb, hogy ez az alkotó még tanít is. Tehát van egy ember akinek fogalma sincs a piercingelésről, de legalább bárkit elvállal aki szeretne megtanulni piercingelni. Ráadásul a tanítás kb. egy hétig tart - ez nem meglepő, ennek töredéke elég ahhoz, hogy valaki piercer legyen - álmainkban.

Sokan azt hiszik, hogy piercingelni könnyű dolog, azonban ez nincs így! Ahhoz, hogy egy piercing "sikeres" legyen nagyon sok tényezőnek kell megfelelni. Fontos, hogy a kiválasztott piercing a lehető legjobban illeszkedjen a test anatómiájához, és ne kezdjen irritálódni. Fontos, hogy az ékszer esztétikailag is megfelelően legyen elhelyezve. fontos továbbá, hogy az utókezelés (amiről később írok) megfelelően be legyen tartva. Fontos, hogy a piercing anyaga olyan legyen ami alkalmas arra, hogy befogadja a szervezet, és ne akarja kilökni azt. Alapvető fontosságú dolog a sterilitás, és fertőtlenítés. A sort folytathatnám, de szerintem ennyiből is világos mindekinek, hogy ennek a szakmának bizony a fele sem tréfa, és kevés jó eredmény születik a tipikus haverom-megszúrta-otthon dolgokból. Ezért jó odafigyelni az olyan dolgokra, mint pl.:

1. A lehető legfontosabb dolog, hogy nézzük meg a kiválasztott piercer portfolióját. Ez az egyetlen olyan dolog ami véleményt tud mondani a piercer munkásságáról. Sok esetben láthatóak a fotókon friss piercingek, azonban fontos, hogy a gyógyult piercingekről is legyen fotó, hiszen lehet hogy ami frissen szép az begyógyulva meg sem marad. Manapság általában az interneten minden komolyabb ember képviselteti magát így könnyedén belenézhetünk mindenkinek a portfoliójába. Legyen a piercingek esztétikusan elhelyezve, valamint illeszkedjenek az anatómiához!

2. Gondolom szükségtelen mondani, hogy minden piercinget új, egyszerhasználatos tűvel szúrnak, elkerülve a fertőzéseket. Remélem az is alapvető dolog, hogy a piercer gumikesztyűben dolgozik, aki meg nem azt kerüljük el.

3. Az utókezelés a második legfontosabb dolog a szúrás után. Így ha egy piercer nem magyarázza el az utókezelést (vagy nem ad róla nyomtatott kezelési leírást) az nem végez megfelelő munkát, és veszélyezteti a vendégét azzal, hogy nem készíti fel arra, ami egy piercing begyógyításával jár! A piercing beszúrása a piercer feladata, de a piercing begyógyítása már a páciensé! Ezért létfontosságú, hogy a korszerű, nyugati sztenderdeknek megfelelő piercing kezelési technikákat megismertesse a piercer a vendégével, akinek ezeket be is kell tartania.

4. A piercing szalon megfelelő higiéniája. Alapvető fontosságú dolog a sterilizáló berendezés, a tisztaság, a különböző fertőtlenítő szerek megléte stb... Nem árt, sőt egyenesen ajánlott olyan szalonba menni, ami az ÁNTSZ által nyilván van tartva, és minden engedéllyel rendelkezik a működéshez.

5. Fontos továbbá, hogy a piercer minden kérdésre nyitott legyen, ha valami nem értünk, vagy nem tudunk azt kérdezzük meg nyugodtan, hiszen ez egy fontos dolog, így elengedhetetlen, hogy a piercer mindenben a segítségünkre legyen. A piercingelés nem csak az ékszerek behelyezéséről szól, hanem az emberekkel való bánásmódról is! Aki ápolatlan, bunkó, vagy éppen zárkózott személyiség az nem lesz jó piercer soha sem. Ha esetleg azt vesszük észre, hogy a piercer nem kellőképpen tájékozott abban amit csinál, vagy nem tudja a érdéseinkre a válaszokat, esetleg le se szarja, hogy normálisan viselkedjen a vendégeivel akkor jobb ha megyünk. Kényelmesen ell magunkat éreznünk a stúdióban, ahol meg leszünk szúrva!

6. Ha valaki fülbelövő pisztolyt használ akkor semmi köze a piercingek szakszerű behelyezéséhez! A fülbelövő pisztoly egy tompa tárggyal, magával az ékszernek használt stekkerrel szakítja át a bőrszövetet, ami megnöveli a gyógyulás időtartamát! A stekker továbbá teljesen összeszorítja a bőrszövetet, ami még nehezebbé teszi a gyógyulást. A pisztolyt nem lehet sterilizálni, így az egész "piercingelési" folyamat nem sterilen zajlik. Fülbelövő pisztolyt piercing behelyezésére semennyire sem ajánlatos használni!

7.Az is gyanús lehet, ha a piercer bármilyen piercinget beszúrna bárhová. Vannak akiket csak a pénz érdekel, így bármit elvállalnak, még akkor is, ha az má a beszúrás pillanatban halálra van ítélve (és újra a tarkó patkóra gondolok). Vannak helyek ahol a test nem képes begyógyítani a piercinget. Vannak helyek ahol nagyobb irritációnak van kitéve a piercing, így a beszúrásuk megvalósítható, azonban azt már a vendég dönti el, hogy a komplikációkat vállalja-e. És természetesen minden piercing jár egy alapvető kockázattal, amivel szintén meg kell ismertetni a pácienst a szúrás előtt.

8. Ne legyen a piercing ára a döntő tényező mikor szúratni szeretnénk. Van akiket vonz ha olcsón tudnak szúratni, azonban fontos a fent leírt tanácsokra is odafigyelni ha azt szeretnénk, hogy a piercingünk szépen begyógyuljon, és jól érezzük magunkat vele!

Jim Ward híres mondása: Az olcsó piercing megvásárlása által okozott öröm rövidebb ideig tart, mint a viselése által okozott öröm.

 

Címkék: vélemény filozófia ahogyne

A bejegyzés trackback címe:

https://testmodositas.blog.hu/api/trackback/id/tr601870974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

...zsiraf.... · http://joszartetkodvan.puruttya.hu 2010.03.26. 17:28:33

"Vannak helyek ahol a test nem képes begyógyítani a piercinget. "

erről írhatnál egyszer bővebben is!

~Shadow~ 2010.03.26. 17:34:19

@...zsiraf....: sztem ami túl mélyen van szúrva , vagy pl csont alatt is átmegy (testmodositas.blog.hu/2009/09/17/az_egyik_legextremebb_piercing)

van más is?

...zsiraf.... · http://joszartetkodvan.puruttya.hu 2010.03.26. 17:38:19

@~Shadow~:
szerintem itt helyekről van szó, nem a rossz technikával szúrtakról.
talán kiderül, mi az igazság :)

~Shadow~ 2010.03.26. 18:11:37

@...zsiraf....: na, akkor erre én is kiváncsi vagyok, mi olyan hely lehet, mert az ánuszpiercing (??!!) után már nem tudom elképzelni tényleg! :DDD

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2010.03.26. 19:07:12

2500 forint?! Píha, én kétezerért már hipotalamusz piercinget is szúrok...

ozirisz · http://el-maszat.blog.hu 2010.03.26. 21:27:26

csak zárójelben jegyzem meg, hogy első - és egyetlen - pirszingelésem egy biztosítótűvel történt a bal fülembe (saját kezűleg), ráadásul totál gagyi bizsu került bele. hogy miért? mert ez a 80as évek közepén esett meg, és egy jóbarátomnak nem sokkal korábban tépte ki a rendőr a fülbevalóját. innentől számomra ez az ékszer mindenféle ízlés- és egyéb diktatúrával szembeni ellenszegülés jelképévé vált, egészen addig, míg nem alakult mindez divatmajomkodássá.
persze most, amikor már mindenféle extrém helyekre lövetnek a népek, nyilván fontosabb a sterilitás, viszont így, összegre kihegyezve már relatív a dolog. 2500ért én másfél órát dolgozom (bruttó), nem könnyű munkát.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2010.03.26. 22:51:52

@ozirisz:

De az is könnyen meglehet, hogy igazából nem a diktatúra, hanem a heteroszexualitás ellen lázadtál... Viszont örömmel látom, hogy a gyógyszerkísérletekben való részvételt alaposan megfizetik Gedeonék!

Nedvesmezo 2010.03.27. 12:13:37

Ezzel a 2500 forintos piercinggel felháborítottál. Azért mert nem 10000-ért csinálja, attól még lehet jó a munkája.
Vidéki vagyok, évek óta ugyanabba a szalonba járok, ahol a piercingeket 2000 forintért tették be (csak a szúrás ára). A szalon higiénikus, sterilizáló géppel mindent fertőtlenítenek, egyszerhasználatos tűk, gumikesztyűk... A srác elmagyarázza, hogy kell kezelni a piercinget és, ha olyan helyre szúr, akkor a kockázatokat is közli és nem ajánlja (ha épp' a tarkó piercingről van szó). Természetesen van itt is olyan piercer, aki 12ezer forintért csinál egy nyelvpiercinget (ismerősöm ott csináltatta, egy hónapig be volt dagadva a nyelve és gennyedzett és végül szájsebészhez ment vele), nekem 3500 forintért csinálták(ékszer+szúrás), egy hét alatt teljesen rendbejött, két hét múlva már kissebb ékszer volt benne. Jelenleg 7 éve van a nyelvemben is piercing és sosem volt vele baj... Az ár nem minden, lehet valaki olcsó, ha jól dolgozik. Csak meg kell róla bizonyosodni, hogy mennyire ért hozzá.

sludgeboy · http://diakepek.blogspot.com 2010.03.27. 18:57:00

Szerintem alapvető igazságokat írt Zagyvai úr és a 2500Ft meglátásom szerint egy jelképes dolognak akart tűnni.Lehet valaki olcsó és mégis korrekt minőségi munkával ez a kettő természetesen nem zárja ki egymást.Csak ugye a mai világba már minden jött-ment barom nyithat "szalont".(Inkább egy pécsi szalont nyitott volna :D)
Azért azt is vegyétek figyelembe hogy Pusztaszenthatártöltésfaluvégén mások az árak mint plBp-en vagy nagyobb városokban.
De azt hiszem a lényegi mondanivalónem az árra koncentrálódott volna inkább a segítségnyújtás és az emberi tudatlanság felhomályosítása.Sok olyan barom van akinek mindegy ja 1000é szúrod naá kell hát ja hogy ferde mit számít ja meg gennyedzik ha lesz*rom majd begyógyul az de az építkezésen én leszek a félmeztelen kiráj pontos j-vel.
Sóval fogadjuk meg az intő szavakat és higgyük el nem lesz nekünk jó ha egy 10-es gömbacélt tolnak át a péniszünkön me ilyen még nem vót senkinek :D

est komor őre. 2010.03.27. 20:24:35

értelmes, intelligens és heteroszekszuális poszt, tanácsai megfogadandók!

anatómiai tudásomat felajánlom: soha ne kérj köldök-ánusz pírszinget , bármilyen kúl is, nehezen gyógyul és akadályoz a mozgásban!

sludgeboy · http://diakepek.blogspot.com 2010.03.28. 09:48:32

@est komor őre.:
pedig az a lakatos kép a púzóban( testmodositas.blog.hu/2010/01/04/anusz_piercing) na ott elgondolkodtam egy pillanatra hogy megvan e még a régi tuto lakatom :D
strandon fürdőgatyában azért páran biztosan érdekesen néznének
egyébként nagyon lácsó

est komor őre. 2010.03.28. 14:06:51

@sludgeboy:

látom, nem vágod.
a köldök-ánusz pírszing a legtrendibb dolog, hihetetlenül kúl, a köldököt köti össze az ánusszal

zagyvai 2010.03.28. 15:50:48

@Nedvesmezo:

ezt írtam olvasd el:
"De ez még a kisebb probléma lenne (mármint az ár), ha az a piercing normálisan be lenne szúrva..."

igazad van, nem attól lesz a munka tökéletes h drága!

sludgeboy · http://diakepek.blogspot.com 2010.03.28. 17:33:33

@est komor őre.: sajnálattal közlöm le vagy maradva ennél már van még trendibb
a mell a köldök ill ánusz szent négyes rácsatlakoztatva a pisztolyt is főleg ha rövid a lánc frenetikus, szerintem próbáld ki :D

est komor őre. 2010.03.28. 20:33:52

@sludgeboy:

kettőhússzal megcsapatva, mert úgy már villantózik is.
süti beállítások módosítása