Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Érdekes cikkek

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

témák

18+ (3) abstract (1) absztrakt (62) ahogyne (12) ajánló (21) akcióóóó (5) arc (63) bdsm (4) beszámoló (18) blackwork (1) bodymodification (113) body play (17) boncolás (1) branding (14) cikk (12) cobm (1) corset (5) csajok (1) dermalpunch (4) divat (1) dotwork (3) earcropping (2) earpointing (7) egyház (2) eredeti (84) eszközök (1) expo (17) extrém (199) fájdalom (11) felhívás (5) felszíni (10) festmény (1) fétis (1) fétish (1) filmajánló (2) filozófia (51) flash (18) fotó (63) freak (4) freakshow (6) fülösszevarrás (5) fülrekonstrukció (11) fültágítás (15) geek (1) genitalbeading (3) gyógyultscar (26) henna (1) hírek (1) hungarikum (1) idézet (12) implantátum (31) industrial (1) inkrubbing (3) interjú (14) intim (69) játék (3) jövő (2) képek (89) könyvajánló (3) közlemény (5) kritika (1) lukaszpira (6) microdermal (32) minimál (114) minimal (1) motiváció (3) művészet (57) nasallang (1) nyelvkettévágás (12) nyúzás (28) orrtágító (1) pajzán (15) performance (1) piercing (13) piercingek (151) pin up (1) playpiercing (11) pocketing (1) póló (1) programajánló (5) pulling (1) reklám (3) retro (1) rituál (1) rituálé (29) riuálé (1) scalpel (2) scarification (161) scarshading (4) sebészet (2) showyourself (9) skinremoval (49) stevehaworth (1) suspension (26) swastika (1) szájösszevarrás (2) szerelem (1) tágítás (1) tágított (15) tanfolyam (3) tattoo (3) testmódosítás (66) tetoválás (330) tetoválás eltávolítás (2) tmp (9) tonguesplitting (9) törzsi (8) transscrotal (1) tribal (7) trip (1) tündefülek (5) uv (2) vallás (2) vélemény (1) vér (2) vicces (8) videó (27) weaving (1) zagyvai (236) zeneajánló (6) bod mod

HTML

Lázadás Vs. önmagunk keresése

2010.09.27. 19:44 | zagyvai | 9 komment

Ez a bejegyzés azért született meg, mert sokan hajlamosak arra, hogy a tetovált, illetve piercingekkel rendelkező embereket azonnal lázadónak bélyegezzék, ami gondolom nem probléma senkinek, de ennél szerintem egy kicsit többről és mélyebb indíttatásról van szó. Persze nem mindenkinél.

Mikor egy fiatal eléri a "serdülőkort" gyakran szembefordul szüleivel, tanáraival, ha úgy tetszik lázad. Öntudatára ébred, kezdi érezni, hogy önálló személyiség, és elkezdi elvetni azokat a látott és tapasztalt normákat, amiket maga körül lát, és hibásnak érez. Ez egy természetes, mindenki életében megjelenő folyamat. Van aki elkezd piálni, drogozni, vagy éppen megnöveszti a haját, vagy mindezt egyszerre teszi. A lényeg, hogy elforduljon attól a világtól, ami körülveszi őt, és már-már betegesen meg akarja önmagát találni az ilyen és ehhez hasonló eszközökkel.

Van azonban egy ezeknél sokkal egészségesebb módja is a lázadásnak, és ez pedig a testmódosítások különböző fajtái. (Persze most sokan kételkednek, hogy miért is egészségesebb egy piercing mint egy jó bebaszás, vagy egy spangli, de azt hiszem, hogy ez nem szorul túl sok magyarázatra, mert az olvasók többségének ez érthető...) Ebben az esetben a fiatal úgy érzi, hogy egy piercinggel, vgy egy tetoválással még jobban el tud különülni szüleitől, és ki tudja fejezni, hogy a teste fölött senki más nem gyakorol uralmat, csakis kizárólag ő egyedül! Persze ez nem következik be mindenkinél, hiszen nem mindenki érez arra indíttatást, hogy így találja meg önmagát - és ez így van jól, hiszen ezer és egy módon kerülhetünk közelebb önmagunkhoz, és ez csak az egyik! Azonban egy ilyen céllal megcsináltatott tetoválás, vagy piercing hosszútávon nem lesz maradandó, nem lesz valódi önkifejező eszköz az ember kezében, hiszen az egész nem 100%-ban belülről, belső késztetésből fakadt, hanem inkább a tudatos szembefordulásból, lázadásból amivel a fiatal ki akarta fejezni az elkülönülést. Főleg az elkülönülést, és csak részben az önmagához tartozást!

Az igazi önkifejezés azonban nem ez! A igazi önkifejezés azonban akkor kezdődik, amikor a belső képünk nem egyezik a külső valónkkal, és azért, hogy a kettőt összhangba hozzuk rengeteg fájdalmat, és lemondást vállalunk önszántunkból, hogy közelebb kerüljünk mindahhoz, aminek érezzük magunkat! Ha igazán szükségét érezzük a változtatásnak, és nem tudunk nélküle meglenni. Ha egy fültágító nem csak azért kell, mert sokaknak nincs, hanem akkor is boldogan viseljük, ha már minden második embernek van!

Mert a cél soha ne az legyen, hogy különbözzünk, hanem az, hogy önmagunk legyünk!

 

Címkék: filozófia

A bejegyzés trackback címe:

https://testmodositas.blog.hu/api/trackback/id/tr152325597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enigmakata 2010.09.27. 20:27:03

lázadás,meg miegymás.
vannak emberek,akikben a tinédzserkor nem jelent fordulatot, ugyanúgy elfogadják azt a kis világot, amit a szülei és az iskola teremt nekik, nem kérdőjelez meg semmit, elveszik mások véleményében.
és így éli le az életét.

ez sokkal ijesztőbb,mint akármelyik radikálisabb lázadási forma.már ha valaki igazán belegondol.

egy igazi tetoválás meg több,mint lázadás, de azt hiszem ezt a témát párszor már átrágtuk. :)

0motig0 2010.09.27. 21:03:45

"Mert a cél soha ne az legyen, hogy különbözzünk, hanem az, hogy önmagunk legyünk!"
aszem ezt most megjegyzem és egy életre a fejembe tartom!
@enigmakata: és még az is gáz hogy azok vannak többen akik nem "lázadnak" hanem kihagyák ezt a kort....

SadistiCore · http://sadisticore.blogspot.com/ 2010.09.27. 22:13:39

Ez egy tökéletes bejegyzés lett Gábor. Gratulálok!

Kessy 2010.09.28. 00:44:40

Tökéletesen megfogalmaztad a gondolataimat :) Egyébként úgy utálom, ha valaki azért változtatja "vissza" a külsejét, mert hú, már sok ember néz ki úgy mint ő... De inkább ez, mert ilyenkor derül ki, hogy ki önmaga a külsejével együtt, és ki csak játszott egy szerepet, mert tetszett neki... Egyébként ja, én is most vagyok a tinikorszakomban, de én nem tekintem lázadásnak amit csinálok. Én már régesrég eldöntöttem hogy önmagam akarok lenni, és nem beállni a birkasorba. És utálom, hogy az emberek egyéniségét állandóan próbálják elnyomni. Azt szeretném, ha elfogadnának olyannak, amilyen vagyok.

szilagyizoe · http:/artofkonigsberg.wordpress.com 2010.09.28. 12:10:42

Hali!
Nekem hál'Isten, nem kellett lázadnom- nagyon laza,jófej képzőművész apa és bohém anya mellett akik totál elkényeztettek és sosem szóltak semmiféle extrémség- pl.punk stilus, hajszinek, tetkók- miatt igazán nem volt miért. Ráadásul külföldön nőttem fel- USA, Nyugatnémet- igy nem is igen számitott mindez lázadásnak hisz Németben a kutya sem botránkozik meg semmin, már még a 80-as években sem mikor én voltam tini.
Jómagam viszont mivel egész kiskorom óta művészettel foglalkozom, van egy saját valóságom -ahol az emberek ILYENEK- tetkójuk, piercingjük van és kizárólag kultúrával foglalkoznak, kizárva a világ "józanságát". S én mint eme világ főszereplője természetesen eme világot képviselem- ÖNMAGAMNAK, ÖNMAGAMÉRT.
Nem nagyon szól ez másoknak hisz alig találkozom emberekkel, zárkózottan élek egy külterületen ahol alkotok. Max talán a hozzám hasonlóknak jelzés ,mi is van bennem bár kishazánkban nemigen él aktivan ez a fajta szubkultúra," OFF-SZENE." Itthon sok a divatarc vagy olyanok akik ugyan jó imidzset vállalnak fel de tökmások mint én. (buliznak, piáznak,nem ihgazán a képzőművészetről szólnak)

hana 2010.09.28. 14:51:04

Gábor, kérlek oszd meg velem, ha ismersz olyat, aki annyira jól tetovál, ahogyan Te dolgozol a saját területeden, és ugyanúgy gondolkozik. Szeretném befejezni az egyik tetoválásom, ami nagyon-nagyon fontos nekem, és a befejezése is, de szeretném ezt egy olyan emberrel megtenni, aki tudja és érti, hogy mit jelent ezt nekem és úgy is csinálja - aki tudja, hogy amit most rám tesz, egy életre meghatároz engem, mert így döntöttem, nem csak egy díszt akarok a bőrömre. Nem csak az eredmény, hanem maga a folyamat is fontos. ( a tetoválás is erről szól részben, egy lefelé szálló főnix)

shining82 2010.09.29. 17:48:00

HELYES A BŐGÉS!!

Sokan(remélem)úgy érezzük hogy azzal amink van (Tetkó pirszing (bármi) azzal vagyunk 1-ek!
Ez tesz minket egésszé!
Meghatározza életünk részét!
Vagy mi!!

Katzeryn 2011.06.14. 20:29:47

Ez utolsó mondat nagyon igaz =)
süti beállítások módosítása